Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ingrijirea zilnica a pielii in 3 pasi

Ingrijirea zilnica a pielii in 3 pasi

Pentru ingrijirea zilnica a pielii, rezuma rutina la trei pasi simpli: curatarea, protejarea pielii de soare si ingrijirea oricarei probleme specifice de piele pe care ai putea-o avea, cum ar fi  pielea uscata, acneea sau ridurile si liniile fine. Pentru fiecare pas sunt disponibile produse cosmetice la preturi  convenabile. Cumpararea cremelor scumpe pentru ingrijirea pielii cu nume exotice sau pseudostiintifice nu va aduce rezultate mai bune.

1. Demachiaza-te

Alege-ti demachiantul tinand cont daca tenul tau este uscat sau gras. Daca ai tenul uscat, alege un produs bland de curatare si evita produsele, inclusiv lotiunile tonice, care contin alcool. Pentru tenul gras, alege un sapun care indeparteaza sebumul si curata tenul de mai multe ori pe parcursul zilei.

2. Protejeaza pielea de soare

Alege o crema de protectie solara cu spectru larg, cu factor de protectie 30 SPF sau mai mare si foloseste-o zilnic. Un factor de protectie mai mare este folositor daca intentionezi sa petreci mai multe ore in aer liber, insa daca vei sta in interior majoritatea timpului, o crema de protectie cu un factor SPF de 30 este de obicei de ajuns. Daca ai pielea sensibila, alege un produs de protectie solara pentru piele sensibila.

3. Trateaza nevoile specifice ale pielii

Pentru piele uscata, exista creme hidratante eficiente si ieftine. De asemenea, acneea poate fi tratata cu produse specifice pentru adulti. Daca vrei sa incerci un produs care reduce treptat liniile si ridurile sau estompeaza petele maro, exista o varietate de produse pe care le puteti folosi zilnic.