Calculează-ţi Indicele de Masă Corporală

Află dacă ești pacient metabolic

 
Riscul de a dezvolta diabet și alte afecțiuni metabolice crește nu doar odată cu indicele corporal (BMI), ci și cu circumferința taliei. Circumferința taliei indică o acumulare excesivă de țesut adipos în interiorul abdomenului, în jurul organelor vitale.
Dacă ai circumferința taliei peste 88 cm (la femei) și 102 cm (la bărbați), te încadrezi în cea mai severă clasă de risc pentru a dezvolta sindromul metabolic.

Obezitatea este o boală metabolică

 
Obezitatea și supraponderea reprezintă o problemă majoră de sănătate în lumea modernă și principalul factor în creșterea morbidității generale, scăderea speranței de viață și a calității vieții.
Riscurile legate de prezența supraponderii și obezității sunt multiple, afectând toate sistemele organismului. Un indice al masei corporale BMI > 30 crește exponențial riscul de complicații și patologii asociate, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat și bolile cardiovasculare.
kg
Greutate
m
Inaltime
x Subponderal
18.5 Normoponderal
25 Supraponderal
30 Obezitate
40 Obezitate morbida
18.5 - Subponderal
18.5 + Normoponderal
25 + Supraponderal
30 + Obezitate
40 + Obezitate morbida

Subponderal
Ai o greutate mai mică decât cea normală pentru înălțimea ta. Acest lucru te predispune unor afecțiuni precum osteoporoza, anemia sau infertilitatea. Te invităm să discuți cu medicul nutriționist, care va determina dacă ai un metabolism accelerat sau o afecțiune care previne asimilarea nutrienților și îți va recomanda metode de creștere corectă în greutate.

Normoponderal
Felicitări! Conform măsurătorilor tale, te încadezi în categoria persoanelor care au o greutate normală. Te invităm să discuți cu medicul nutriționist care să te ajute să menții acest stil de viață sănătos, alegând cele mai corecte principii alimentare în dieta ta. Tot nutriționistul îți poate recomanda un set de analize pentru o evaluare a sănătății tale și o scanare iDXA care să identifice dispoziția kilogramelor tale, compoziția organismului și eventualele deficiențe care trebuie compensate.

Supraponderal
Ai un exces de kilograme față de o greutate normală pentru înălțimea ta. Îți recomandăm un plan de investigații complet și o discuție cu medicul nutriționist, pentru că dincolo de suprapondere urmează obezitatea. Este mai bine să prevenim decât să tratăm. În contextul unor patologii asociate, cum sunt diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, dislipidemia, infertilitatea, suferințele osteoarticulare, te invităm la seminarul de obezitate.

Obezitate grad I
Un indice al masei corporale BMI > 30 crește exponențial riscul de complicații și patologii asociate, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat și bolile cardiovasculare. Prezența kilogramelor în plus înseamnă multe probleme în plus. Înainte de a trece la grade din ce în ce mai avansate de obezitate, îți recomandăm un set de investigații și te invităm la seminarul despre chirurgia obezității. Împreună vom identifica o soluție pentru problema ta.

Obezitate grad II
Un indice al masei corporale BMI > 35 crește exponențial riscul de complicații și patologii asociate, dintre care cele mai grave sunt diabetul zaharat și bolile cardiovasculare. Prezența kilogramelor în plus înseamnă multe probleme în plus. Îți recomandăm un set de investigații și te invităm la seminarul despre chirurgia obezității. Împreună vom identifica o soluție pentru problema ta. Există mai multe tipuri de intervenții chirurgicale bariatrice și numai în urma unei evaluări complexe împreună cu medicul chirurg vei putea alege intervenția potrivită.

Obezitate morbidă
Un indice al masei corporale BMI > 40 limitează funcțiile de bază ale organismului, presum respirația sau mersul. Mai mult, obezitatea morbidă crește alarmant riscul de diabet zaharat, hipertensiune, apnee în somn, reflux gastroesofagial, pietre la vezica biliară, artrită, boli cardiace și cancer. Este important să îți faci un set de investigații și să participi la seminarul despre chirurgia obezității. Împreună cu medicul chirurg vei putea alege cea mai potrivită intervenție care te va ajuta să duci o viață normală.

Pacienţii cu SINDROM METABOLIC prezintă cel puţin 3 din următoarele 5 afecţiuni:

Diabet zaharat tip 2
Hipertensiune arterială
Steatoză hepatică (ficat gras)
Obezitate de tip central
Dislipidemie (modificarea valorilor colesterolului)

Prezența acestor patologii afectează calitatea vieții și scade considerabil speranța de viață a pacientului metabolic. Riscurile severe asociate acestui sindrom pot fi reduse semnificativ prin chirurgie metabolică.

Chirurgia bariatrică și metabolică se adresează pacientului supraponderal și obez și are ca obiectiv scăderea ponderală și ameliorarea, până la vindecare, a tuturor factorilor metabolici de risc.

În urma evaluării preoperatorii, medicii noștri vor stabili ce tip de intervenție ți se potrivește pentru a avea cele mai bune rezultate. 
Cele 5 tipuri de intervenții chirurgicale prin care poți obține scăderea excesului ponderal și ameliorarea semnificativă a afecțiunilor metabolice sunt: gastric banding, gastric sleeve, gastric bypass, plicatura gastrică, diversie biliopancreatică.

Vreau mai multe informatii despre chirurgia bariatrica

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Image CAPTCHA