Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Cornel Pâslaru, pacientul operat pro bono de doctorul Sergiu Stoica pentru craniofaringiom, a trecut cu bine și peste cea de-a doua intervenție

În prezent, la o saptămână după operație, Cornel se simte foarte bine și este bucuros că s-a putut întoarce acasă la familia lui.

La două luni de la intervenția  pe creier care i-a salvat vederea, Cornel a trecut cu bine și peste operația prin care i s-a excizat și restul tumorii. Intervenția a durat 3 ore și a fost efectuată  pro bono de aceeași echipă interdisciplinară - Dr. Anca Visan ATI, Dr. Sergiu Stoica si Dr. Mihai Craciun Neurochirurgie, Dr. Bogdan Mocanu ORL, având la dispoziție aparatură de ultimă generație

Dacă în cazul primei operații toate datele medicale au indicat craniotomia ca fiind soluția optimă, pentru cea de-a doua intervenție, doctorul Sergiu Stoica a optat pentru o excizare pe cale transfenoidală endoscopică, prin fosele nazale, maniera cea mai modernă de operație a craniofaringiomului.

“Pentru fiecare caz în parte, îmi asum o mare responsabilitate neurochirurgicală, în sensul de a executa cu succes strategia preoperatorie, ţinând cont de toate acele detalii mărunte sau posibile aspecte neprevăzute care pot aparea în timpul operaţiei. În urma primei intervenții, am reușit să eliminăm 90% din tumoră. Rămăsese o porțiune care migrase în sinusurile din spatele nasului pe care am operat-o acum transnazal transfenoidal endoscopic”, a explicat Dr. Sergiu Stoica.

În prezent, la o saptămână după operație, Cornel se simte foarte bine și este bucuros că s-a putut întoarce acasă la scurt timp după intervenție.

L-am vizitat pe Cornel în rezerva lui din Spitalul Euroclinic pe 10 septembrie în ziua în care urma să se externeze. Am găsit un om fericit, optimist și foarte senin. ”Încă dinaintea primei intervenții, am crezut că o să fiu bine. Am avut încredere totală în domnul doctor Sergiu Stoica și în doamna doctor Anca Vișan. După 6 intervenții pe creier în decurs de 5 ani, dacă aveam îndoieli sau mă închideam în mine, nu mai ajungeam astăzi aici. Am ales să lupt pentru soția mea și pentru fetița mea de 5 ani. Acum, aproape că nu-mi vine să cred că nu mai am dureri de cap și amețeli și că pot avea o viață normală. Am toată viața înainte și voi aprecia fiecare clipă”, ne-a mărturisit Cornel.

Având supraspecializare în neurochirurgie vasculară şi tumorală la Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal, doctorul Sergiu Stoica este un neurochirurg de excepție, care a primit oferte din partea unor clinici prestigioase din Franța și Canada, dar a ales sa se întoarcă în România și să facă și aici ceea ce acolo se face de mult: medicină ca la carte, dublată cu o doza generoasă de umanitate. “În neurochirurgie, succesul se bazează pe efortul echipei şi depinde de munca fiecăruia şi perfecta coordonare a întregului personal din sală, de la neurochirurg, la anestezist şi pâna la asistenta de neurochirurgie şi asistenta de sală. Ceea ce avem în comun, colegii mei şi cu mine, este că iubim ceea ce facem”, afirma Dr. Stoica.