Eşti aici

Screening-ul diabetului zaharat de tip 2 incepe la 45 de ani

 

Diabetul zabarat de tip 2 este cea mai comuna forma de diabet, reprezentand aproximativ 90% din toate cazurile de diabet din lume. Statisticile arata ca o treime dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 nu stiu ca au aceasta boala, deoarece, de cele mai multe ori, nu exista niciun simptom specific. Astfel, realizarea testelor de screening necesare poate depista precoce afectiunea si poate ajuta la evitarea complicatiilor grave asociate, inclusiv hiperglicemie cronica, asociata cu afectarea ireversibila a vederii, nervilor, rinichilor si a vaselor de sange.
Diabetul zaharat de tip 2 se caracterizeaza prin rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca organismul nu utilizeaza corect insulina. Initial, pancreasul produce mai multa insulina pentru a compensa utilizarea eronata a acesteia. Insa, in timp, pancreasul nu reuseste sa tina pasul si nu poate produce suficienta insulina pentru a mentine nivelul normal de glucoza din sange. Depistat tarziu si netratat, diabetul zaharat de tip 2 creste riscul de accident vascular cerebral, boala coronariana si boli vasculare periferice.
 
Alege pachetul de screeining pentru diabetul zaharat de tip 2
Pachet 1

Masurare glicemie

Consult Medicina Generala si Medicina Interna

Pachet 2

Masurare glicemie

Determinare Hemoglobina glicozilata (HbA1c)

Consult Medicina Generala si Medicina Interna

URMEAZA PASII DE MAI JOS PENTRU A ACCESA PACHETUL DE SCREENING PENTRU diabetul zaharat de tip 2

Pachet 1
Programeaza-te pentru masurarea si interpretarea glicemiei la medicul de Medicina Generala sau Medicina Interna. Determinarea glicemiei si consultul medical au loc in aceeasi zi.
Pachet 2
Programeaza-te pentru determinarea glicemiei si hemoglobinei glicozilate (Hb1Ac). Rezultatul analizei Hb1Ac nu se da pe loc si trebuie sa te programezi pentru interpretarea analizei.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate