Cura chirurgicală a hemoroizilor cu stapler

Nu trebuie să mai suferi de hemoroizi!
Soluţia noastră:  operaţie minim invazivă pentru tratamentul hemoroizilor interni

Cura chirurgicală a hemoroizilor cu stapler - procedura pentru prolaps şi hemoroizi (PPH - Procedure for Prolapse and Hemorrhoids, procedeu LONGO): durere minimă şi recuperare rapidă

Unul din motivele pentru care pacienţii care suferă de hemoroizi evită operaţia este teama de durere asociată frecvent cu acest tip de intervenţie. Într-adevăr, pacienţii la care s-a practicat o intervenţie chirurgicală clasică pentru hemoroizi, resimt frecvent o durere extrem de mare după operaţie, care necesită tratament antialgic şi au o perioadă lungă, de câteva săptămâni, de vindecare.

Alternativ, intervenţiile minim invazive fac ca durerea postoperatorie să fie neglijabilă, iar vindecarea rapidă, pacientul putând să-şi reia activităţile normale după câteva zile.

Medici chirurgi Spital Euroclinic:

Sef Sectie: Dr. Bogdan Barta, Medic Primar Chirurgie Generala

Dr. Bogdan Serban, Medic Specialist Chirurgie Generala

Asist. Univ. Dr. George Jinescu, Medic Primar Chirurgie Generala

Dr. Anca Manta, Medic Specialist Chirurgie Generala

Dr. Marina Dumitras, Medic Specialist Chirurgie Generala

Completeaza formularul de mai jos pentru de mai multe informatii despre operatie, costuri si durata spitalizarii.

Hemoroizii sunt dilatatii varicoase ale plexului venos ano-rectal. Hemoroizii interni evoluează în timp, ajungând să ocupe întreaga circumferinţă a canalului anal.

Aceste dilataţii venoase sunt menţinute în poziţia lor normală, la 3-4 centimetri în interiorul canalului anal, de către o serie de ligamente şi ţesuturi fibroelastice. Pe măsura înaintării în vârstă, începând cu cea de-a treia decadă de viaţă, acest mijloc de susţinere poate degenera, ceea ce va face ca hemoroizii interni să “alunece” şi în final să iasă în afara canalului anal (să prolabeze).  

Acest stadiu se numeşte prolaps hemoroidal şi reprezintă un grad avansat al hemoroizilor interni, care se complică frecvent cusângerări, dureri şi tromboze. 

PPH este cea mai bună metodă de tratare a hemoroizilor interni prolabati, în coroană (circumferenţiali). Tehnica a fost descrisă în 1996 de către chirurgul sicilian Dr.  Antoine Longo, şi este în prezent “gold standard” al chirurgiei proctologice în Europa de Vest şi SUA.

Spre deosebire de tehnica clasică de rezecţie hemoroidală unde se fac rezecţii seriate, în procedura PPH se  foloseşte uninstrument special, un stapler (capsator) circular cu ajutorul căruia, printr-o singură manevră, excesul de mucoasă “căzută” în afara anusului este tras în interiorul dispozitivului şi excizat. Totodată, restul de ţesut hemoroidal este suturat cap la cap folosindu-se agrafe de titan care se vor elimina spontan pe măsură ce ţesutul se vindecă.

În acelaşi timp, se secţionează şi vasele de sânge care alimentează hemoroizii, ceea ce va face ca porţiunea hemoroidală restantă să se micşoreze în câteva săptămâni şi să revină la dimensiunile normale.  

Particulariatatea tehnicii PPH derivă din lipsa rezectiei hemoroidale şi deci a plăgii operatorii.

Ca urmare, procedura PPH are beneficiile majore:

  • Durere postoperatorie neglijabilă (nu exista plagă operatorie)
  • Vindecare mai rapidă, cu reluarea activităţii normale în câteva zile
  • Perioada de spitalizare redusă, de o zi
  • Fără repercusiuni legate de tranzitul intestinal (continenţă normală a materiilor fecale)

 

Urmăreşte cum Dl. Dr. Bogdan Barta efectuează procedura PPH la un pacient cu prolaps hemoroidal intern(video 3’59”, atenţie conţine imagini din timpul intervenţiei chirurgicale).

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate