Conceptul DAVID de recuperare medicala a coloanei vertebrale

Durerea de spate este afectiunea secolului 21

 
Daca suferi de durere de spate, afla ca nu esti singur!  7 din 10 persoane, la un moment dat in viata, vor avea durere de spate care le afecteaza  munca sau  activitatile de zi cu zi. Din fericire pentru  cei mai multi oameni, durerea dispare spontan. Pe de alta parte, pana la 7% din populatie va suferi zilnic de durere de spate, ceea ce inseamna ca majoritatea activitatilor vor fi facute cu dificultate.
 

Teama de miscare si sindromul de deconditionare

 
Este un comportament uman tipic sa evitam stimulii durerosi, iar acest lucru poate produce un cerc vicios de durere - evitarea miscarii - deconditionare – si mai multa durere, numit sindrom de deconditionare.  In cazul in care s-a ajuns la acest nivel, metodele traditionale de tratament nu mai au efect si gradul de invaliditate  creste in mod semnificativ, pe masura ce timpul trece.

 

 

Miscarea ca MEDICAMENT. Conceptul DAVID pentru coloana vertebrala

Studiile clinice au demonstrat ca miscarea actioneaza ca un medicament pentru articulatiile dureroase, astfel incat vremurile in care se recomanda repausul la pat sunt de mult trecute.

DAVID este un sistem de recuperare medicala activa, prin miscare, bazat pe utilizarea unui dispozitiv special care contracareaza sindromul de deconditionare si care este extrem de usor de utilizat de catre pacient.

Sistemul DAVID - inovatie in domeniu

Sistemul DAVID este „standardul de aur” in reabilitarea coloanei vertebrale in Europa si in mod particular in Germania. El foloseste o tehnologie inovatoare in domeniul recuperarii prin miscare, care incorporeaza cateva caracteristici patentate.

Brevetul  DAVID HipFix  permite stabilizarea pelvisului, astfel incat exercitiile se desfasoara in conditii de siguranta si fara dureri, iar miscarea este 100% controlata si permite izolarea grupelor musculare tinta.

Tehnologia EVE (eValuated Exercise) este  un software inovator. Interfata este usor de utilizat, iar ghidul  grafic EVE  ofera pacientilor  indrumare, motivare si biofeedback  in timpul antrenamentului, ajutand fizioterapeutul sa remedieze imediat tiparul de antrenament gresit.

Afectiuni tratate cu DAVID. Indicatii si contraindicatii

 
Sistemul  de recuperare medicala pentru coloana vertebrala DAVID trateaza cu succes multe din afectiunile la nivelul coloanei vertebrale: dureri de spate nespecifice, modificari degenerative, hernia de disc si situatiile  post chirurgicale.
Initierea tratamentului necesita un consult initial pentru excluderea de catre un medic specialist de recuperare medicala a oricarei contraindicatii (tumori, inflamatii acute si fracturi recente),  cat si acordul  neurochirurgului in termen de patru luni de la operatie.

Testarea pacientului

 
Programele de recuperare sunt adaptate fiecarui pacient. Testarea initiala standard include completarea unui chestionar validat cu obtinerea istoricul pacientului si a profilului de durere si de auto-evaluare.  Cu ajutorul  aparatelor DAVID se testeaza forta si mobilitatea coloanei  in toate planurile de miscare posibile. Rezultatele sunt inregistrate intr-o baza de date, ceea ce permite obtinerea unui profil individual foarte ilustrativ care poate fi comparat cu datele predictive. 
Testarile efectuate  inainte, la jumatatea programului  si dupa tratament  permit obtinerea  unui raport obiectiv al progresului si rezultatului tratamentului,  foarte util pentru medicul curant si  in acelasi timp, foarte  motivant pentru pacient.

Programul de tratament

Pentru ca tratamentul sa aiba succes, este important ca pacientul  sa fie motivat sa  participe. De asemenea, durata de timp este esentiala, deoarece durerile de spate prelungite necesita un anumit timp pentru  recuperare.  Se recomanda un  program de minim  6 pana la 12 sedinte - compus din serii de cate sase sedinte consecutive cu control si testare intermediara, iar in cazurile mai avanasate, pana la 24 de sedinte.

Daca vrei sa afli mai multe despre tratamentul cu sistemul DAVID, fa-ti o programare la Centrul de reabilitare si stabilizare a coloanei vertebrale din cadrul Campusului Medical Targu-Mures pentru a discuta cu medicul specialist de recuperare medicala.

Vrei sa vezi cum decurge un program de recuperare medicala pentru coloana vertebrala cu aparatul DAVID?

Urmareste aici materialul video.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate