Eşti aici

Consult Senologic

Este recomandat ca femeile sa mearga la un consult medical anual. In timpul consultatiei, medicul ginecolog sau chirurg senolog ar trebui sa efectueze un examen al sanilor pentru a verifica daca sunt modificari sau noduli. Examenul clinic al sanilor efectuat de catre specialist reprezinta o parte importanta a procesului de depistare precoce a cancerului de san. Desi multi dintre nodulii mamari sunt descoperiti de catre femei prin auto-examinare, un medic experimentat poate depista o modificare care a trecut neobservata de catre pacienta. In timpul examinarii, medicul iti va cere sa ridici bratele deasupra capului, sa le lasi libere de-a lungul trunchiului sau sa le apesi pe solduri.
Aceste posturi ii vor permite medicului sa observe

 

diferentele in marime sau forma intre cei doi sani. Medicul va verifica textura pielii sanilor, daca exista vreo roseata, adancitura sau alt semn anormal. Mameloanele vor fi examinate pentru a se verifica daca se scurge lichid atunci cand sunt comprimate usor. Daca a identificat vreun nodul, medicul va nota marimea, forma si textura acestuia. De asemenea, va verifica daca nodulul se misca cu usurinta. Un nodul de consistenta tare, avand o forma ciudata si care este atasat ferm in interiorul sanului are un risc mai mare sa fie cancer. Totusi, orice nodul descoperit va trebui examinat ulterior cu ajutorul investigatiilor de diagnostic (ecografia mamara sau mamografia).

 

Exista momente in care nu stii la cine sa apelezi

De aceea am creat Clinica Sanului, dedicata in intregime sanatatii mamare. Completeaza chestionarul alaturat sau apeleaza 0733.111.726 (tarif normal, apelabil  L-V 13.30-18.00) si vei beneficia de indrumarea si sprijinul unui consultant medical care te va ghida pas cu pas.

Pentru programari apeleaza Call Center 021.9268 (tarif normal, apelabil L-V 7:30-21:00; S: 8:00-15:00)

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate