Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Nasterea, altfel decat am visat

nasterea la premiere
Nasterea este momentul cu cea mai puternica incarcatura emotionala din viata unei femei si viitoare mame.

Sunt Roxana si am ales sa spun povestea mea si sa dau curaj si altor mamici sa stie ca nasterea poate sa fie si altfel decat ne-am asteptat si imaginat. Si tot ce conteaza este ca la final sa fim bine. 

De-a lungul perioadei de sarcina, atat trupul, cat si psihicul viitoarei mamici sufera modificari continue, lucru perfect normal, avand in vedere noua viata ce se dezvolta in interiorul nostru. Ne incearca nenumarate ganduri, idei, preocupari, griji, dar si anumite temeri. Cu toate ne dorim un parcurs perfect pentru sarcina noastra si vrem ca totul sa se defasoare in conditii impecabile si sigure, atat in interior, cat si in exterior.

Sa nasti in pandemie

Si de parca nu e suficient "nou" si necunoscut pe umerii nostri, la toate cele de mai sus se adauga si controversatul context pandemic cu ale sale incertitudini si nelinisti, lasand loc sa se instaleze mai multa teama si mai multa frica in vietile tuturor.

Asadar, aflandu-ma in aceasta situatie, in plin varf al primului val COVID-19,a trebuit sa aleg pentru mine si pt fetita mea cele mai sigure servicii de asistenta si monitorizarea a sarcinii si ulterior, pentru o nastere linistita, fara niciun fel de expuneri sau factori de risc.
Cautam cadre medicale competente, etice, dar si empatice, cu care sa am o colaborare frumoasa si armonioasa si cu care sa rezonez in totaliate.

O alegere atenta si responsabila

Am ales cu mintea si cu inima sa nasc la Spitalul REGINA MARIA Premiere, din Timisoara, sub observatia doamnei dr. ARINA GUI, om si medic de exceptie.
Dorinta mea de a naste natural a fost sustinuta in totaliatate de doamna doctor, in lipsa altor contraindicatii medicale, toata sarcina desfasurandu-se perfect. Imi doream si o nastere perfecta.

Momentul mult asteptat

A sosit si momentul mult asteptat, declansarea travaliului, la 40 saptamani. In 13.04.2020, dis de dimineata, m-am prezentat la spital cu membranele rupte si cu usoare sangerari. Evident ca am urmat tot protocolul (formulare, declaratii, echipare, dezinfectare si din nou un test COVID). Apoi am fost condusa in salonul de travaliu si indrumata sa ma fac "comoda".  A urmat un lung sir de contractii, dureri, dilatare anevoioasa si tot soiul de alte disconforturi...insumand numai vreo 28 de ore. 

Un travaliu lung si dificil 

A fost un adevarat carusel de stari si de emotii, dar am facut fata cu brio pentru ca am avut alaturi o intreaga echipa de profesionisti, sub ghidajul doamnei dr. Gui. Fiecare procedura si medicament administrat mi-a fost adus la cunostinta, cu explicatiile de rigoare, fapt ce mi-a adus un plus de siguranta.


Recunosc ca am simtit de cateva ori ca cedez intr-un travaliu asa lung, insa doamna doctor, extrem de grijulie si empatica, mi a fost aproape cu incurajari si un vibe super pozitiv...stiam ca totul va fi bine in final...
Dar pana la final, s-au mai petrecut cateva lucruri cam neasteptate si neluate in calcul de catre mine. Am sfarsit prin a naste cu cezariana, deoarece Anastasia mea nu a colaborat cu dorinta mea si nici cu stradania doamnei doctor de a o aduce pe lume natural. Am avut toata increderea in doamna dr . Gui ca va alege mereu metoda cea mai buna si sigura pt noi, asa ca intr-o clipita am fost dusa in sala de operatii, pentru a se efectua cezariana si a se diminua suferinta fetala.

Final fericit

Acolo deja era o intreaga echipa medicala pregatita sa ma preia. Eram sigur pe cele mai pricepute maini: anestezist, asistenti, pediatru etc.. Am respirat usurata cand "galagia" s-a facut auzita si stiam ca totul se sfarsise cu bine.
Urmatoarele zile de spitalizare au decurs grozav, am avut parte de suport non-stop, la doar o apasare de buton distanta. Acest confort m-a ajutat in primul rand psihic, in acele zile de vulnerabilitate si de acomodare cu noul rol de mamica. Acest start a fost ideal pt refacerea mea postpartum.

Voi fi vesnic recunoscatoare si voi avea doar cuvinte de lauda la adresa doamnei dr Gui si intregii echipe de neonatologie a Spitalului Premiere.

nastere timisoara

Fara voi, cu siguranta experienta mea referitoare la nastere, avea o alta "consistenta".

Material scris integral de pacienta Roxana C.