Mergi la conţinutul principal

Eşti aici

Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva


Gastroenterologia este o specialitate medicala in continua dezvoltare. Evolutia spectaculoasa a tehnicilor endoscopice diagnostice si terapeutice a permis diagnosticarea si tratarea la standarde inalte a tot mai multe afectiuni.

In ultimii ani, datorita modificarilor aparute in modul de viata - alimentatie, poluare, stress, suprasolicitare - oamenii se confrunta tot mai des cu probleme de sanatate ce tin de domeniul gastroenterologiei.

Pentru a veni in intampinarea acestor probleme ale pacientilor sai, Reteaua de sanatate REGINA MARIA a deschis in cadrul Spitalului Euroclinic un nou departament de Gastroenerologie si Endoscopie Digestiva. Aici am reunit excelenta in domeniul competentei si experientei profesionale cu excelenta in domeniul tehnologiei si echipamentelor medicale.

Echipa condusa de Dr. Andrei Haidar, reputat medic gastroenterolog, profesionist de top cu recunoastere europeana, avand la dispozitie cel mai modern echipament de endoscopie digestiva, EVIS EXERA III, produs al firmei Olympus, care ridica tehnica la rang de arta, va desfasura in cadrul Centrului de Gastroenterologie si  Endoscopie Digestiva o activitate complexa ce va acoperi toata patologia digestiva si o gama vasta de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice.

Abordarea multidisciplinara a patologiei digestive prin colaborarea cu medicii din alte specialitati (imagistica, laborator, histopatologie, chirurgie, oncologie,endocrinologie etc.) are ca scop diagnosticarea si tratarea afectiunilor dupa standardele europene si mondiale actuale.

Tehnologie state-of-the-art

 “Prin achizitionarea sistemului Olympus EVIS EXERA III in spitalul nostru, ne propunem ca obiective sa imbunatatim eficienta investigatiilor digestive, sa crestem capacitatea de diagnosticare si, in mod deosebit, sa oferim o ingrijire de clasa mondiala pacientilor nostri. Aceasta tehnologie avansata, combinata cu profesionalismul medicilor gastroenterologi, ne permite sa oferim pacientilor nostri diagnostice mai precise si precoce, un timp de executie a procedurii mai scurt si o experienta mai buna privind investigatia in ansamblu.” – a specificat Dr. Cristian Popescu, Director Spitalul Euroclinic.

Endoscopul Olympus EVIS EXERA III este rezultatul colaborarii stranse dintre expertii in dezvoltare si cercetare tehnologica de la Olympus cu medicii lideri de opinie in gastroenterologie si endoscopie digestiva. Sistemul optic utilizat si specificatiile digitale ale acestui aparat au revolutionat examenul endoscopic, ceea ce va duce la stabilirea unor noi standarde care vor avea un impact pozitiv in viitor in ceea ce priveste oportunitatile pe care pacientii le au la dispozitie pentru diagnosticul si tratamentul bolilor digestive.

Cele mai importante inovatii tehnologice propuse de endoscopul Olympus EVIS EXERA III sunt:

 • Imagini de inalta rezolutie digitala care permit detectarea chiar si a unor schimbari minime in structura mucoasei digestive
 • Inspectarea in detaliu a tesutului – la 2 mm distanta de peretele mucoasei
 • Daca este necesar, imaginile pot fi marite in timpul examinarii pana la nivel celular
 • Utilizarea unei tehnologii proprii Olympus denumite "Narrow Band Imaging" (NBI), care permite evaluarea retelei de vase capilare si identificarea tesutului patologic in comparatie cu tesutul normal intr-un stadiu foarte incipient de boala
 • Interfata imbunatatita substantial ceea ce face examinarea mai placuta atat pentru medic, cat si pentru pacient 

Gama larga de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice

Procedurile endoscopice sunt efectuate cu indemanare, timp minim de executie si confort maxim pentru pacient. Deseori, aceste proceduri pot inlocui interventia chirurgicala care necesita internare, recuperare si concediu medical.

Endoscopia gastrointestinala s-a dezvoltat rapid in ultimii ani” – ne-a spus Dl. Dr. Haidar, Coordonatorul Centrul de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva din Spitalul Euroclinic. “Prin imbunatatirea identificarii si caracterizarii modificarilor patologice la nivelul tubului digestiv, tehnologia endoscopica moderna a revolutionat diagnosticul si tratamentul bolilor digestive. Cu cat este mai buna claritatea si calitatea imaginii, cu atat mai bine va fi ingrijit pacientul. Astfel, se poate realiza scopul principal al endoscopiei digestive si anume identificarea precoce si in timp util a leziunilor precanceroase sau canceroase. Iar aceasta va imbunatati semnificativ rezultatul tratamentului si in consecinta, calitatea vietii pacientilor nostri. ” – a concluzionat Dr. Haidar.

In cadrul departamentului de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva din Spitalul Euroclinic se efectueaza o gama larga de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice:

 • Endoscopie digestiva superioara si inferioara diagnostica
 • Hemostaza endoscopica
 • Ligatura si scleroza varicelor esofagiene
 • Polipectomie
 • Stentari esofagiene si colonice
 • Gastrostoma endoscopica
 • Mucosectomie
 • Disectie de submucoasa
 • Tratamentul endoscopic al hemoroizilor

Echipa medicala

Echipa medicala este coordonata de Dl. Dr. Andrei Haidar, Medic Primar Gastroenterolog cu o experienta vasta in gastroenterologie si endoscopie digestiva diagnostica si interventionala. Dr. Haidar este Sef Departament Endoscopie Digestiva in cadrul Spitalului Clinic Colentina si consultant in gastroenterologie la Spitalul Tweesteden, Olanda.

Mi-am dedicat intreaga viata gastroenterologiei, iar ceea ce ma motiveaza zi de zi este sa-i vad pe oameni sanatosi. Pentru asta ma pregatesc continuu si sunt la zi cu tot ceea ce apare nou in domeniu. Visul meu este sa fac medicina de inalt nivel in Romania, sa sprijin cu toate puterile reforma sistemului medical si sa antrenez cat mai multi medici tineri care vor sa invete sa practice aceasta profesie la un nivel de excelenta.” – ne-a spus Dl. Dr. Haidar.

Procedurile endoscopice sunt efectuate de urmatorii medici:

 • Dr. Andrei Haidar, Medic Primar Gastroenterolog, Doctor in Stiinte Medicale, Coordonator al Centrului de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva, Spitalul Euroclinic
 • Dr. Ioana Panazan, Medic Specialist Chirurgie Generala, Competenta in Endoscopie Digestiva 

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate