Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce urmează după ce ai obtinut o sarcina prin fertilizarea in vitro

După ce te-ai hotărât să apelezi la fertilizarea in vitro, emoţiile încep să te compleşească. Îţi pui întrebări despre cum va decurge totul sau dacă procedura se va sfârşi cu succes. Apoi, totul se întâmplă aşa repede încât nici nu îţi vine să crezi când afli că vei fi mămică. Totuşi, nu poţi să nu îţi pui întrebarea “şi acum ce urmează?”.

Importanța stării de spirit, cand urmează să devii mămică prin FIV

Starea ta de spirit, atât în timpul realizării procedurii FIV, cât şi după ce ai aflat că vei avea un bebeluş, este extreme de importantă. Încearcă să nu te consumi gândindu-te la posibile lucruri negative care ar putea urma şi să vezi totul cu pozitivism.
           

De asemenea, nu uita faptul că nu eşti singură în această călătorie şi că alături de tine este partenerul tău. Încercaţi să vă susţineţi reciproc, fără să puneţi presiune unul pe celălalt. Mai mult decât atât, dacă până acum nu v-aţi mai dedicat timp pentru relaxare, acum ar putea fi momentul perfect.

Lipsa de la serviciu în timpul procedurii FIV

O altă întrebare care de macină, atunci când apelezi la FIV, este cât va trebui să lipseşti de la serviciu. Viitoarele mămici care trec prin procedura fertilizării in vitro au dreptul la trei zile de concediu în plus.

Prima zi de concediu se acordă la data efectuarii puncţiei ovariene, iar următoarele două zile libere se acordă în ziua efectuarii embriotransferului şi în ziua imediat următoare. După ce ai aflat că vei deveni mămică, să îţi continui activitatea este un lucru benefic. Astfel îţi vei ţine mintea ocupată şi vei trece mai uşor peste stările de anxietate care ar putea apărea.

Importanţa odihnei după fertilizarea in vitro

Nu trebuie să îţi fie teamă să faci mişcare, după ce ai aflat că fertilizarea in vitro a avut succes. Poţi realiza activităţi uşoare, iar repausul la pat nu este necesar. Cu toate acestea, trebuie să eviţi să te supui la eforturi mari sau să ridici greutăţi. De asemenea, trebuie să eviţi şi sporturi cum ar fi aerobicul sau joggingul şi te fereşti de căldura excesiva sau de frigul extrem. Alte lucruri pe care nu le mai poţi face după FIV sunt mersul la solar, consumul de alcool şi fumatul. De acum va trebui să ai grijă la programul de somn şi la dietă, deoarece este foarte important să ai o alimentaţie sănătoasă şi să te odihneşti destul.

După ce ai aflat că vei avea un bebeluş, încearcă să te bucuri cât mai mult de aceste momente şi să nu te stresezi în legătură cu ce va urma. Este recomandat să continui activităţile obişnuite care îţi aduc o stare de spirit bună. Pe lângă familie, medicul tău poate reprezenta un alt ajutor pentru diminuarea stresului, aşa că îl poţi întreba lucrurile care te frămâtă în legătură cu sarcina ta. Chiar dacă acum ai vrea ca totul să se termine cât mai repede, mai târziu îţi vei aminti cu drag de momentul în care ai aflat pentru prima dată că vei deveni mămică cu ajutorul fertilizării in vitro.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.