Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Campioana europeana Diana Bulimar, operata cu succes de medicul Ion Codorean in Spitalul Baneasa

Campioana europeana Diana Bulimar, operata cu succes de medicul Ion Codorean in Spitalul Baneasa

Diana Bulimar, sportivă de talie mondială și componentă a Lotului Feminin de Gimnastică al României, a fost operată cu succes de medicul ortoped Ion Codorean, la Spitalul Băneasa, din cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria. Gimnasta în vârstă de 19 ani a fost supusă unei operații de reconstrucție de cartilaj pe cale artroscopică, o tehnică chirurgicală minim-invazivă, care îi va permite să se recupereze mai ușor.

Gimnasta Diana Bulimar s-a internat la Spitalul Băneasa, luni, 8 iunie, iar în aceeași zi a fost și operată. Intervenția a durat 45 de minute și a decurs bine. Marea provocare a medicilor va fi să încerce o recuperare cât mai rapidă, astfel încât Diana să poată participa la Campionatul Mondial, programat în 4 luni. În mod normal, după o astfel de intervenție, timpul de recuperare este de 5-6 luni, însă medicii sunt optimiști.

Astfel de operații, uzuale în rândul sportivilor

Diana Bulimar a avut nevoie de o operație de reconstrucție a cartilajului de la genunchiul drept și am ales tehnica atroscopică, pentru că este minim invazivă. Sportiva are 2 incizii de jumătate de centimetru fiecare. Operația este una normală în rândul sportivilor. Perioada de recuperare este în mod normal cam de jumătate de an, însă încercăm o recuperare mai rapidă, suntem foarte optimiști, având în vedere ca starea de sănătate a fetei este foarte bună”, a declarat As. Univ. Ion Bogdan Codorean, Medic primar ortoped, Doctor in medicina la Regina Maria.
Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă folosită pentru a evalua și trata leziunile din interiorul articulațiilor. Mai concert, artroscopia îi permite medicului „să privească în interiorul articulației”.

Artroscopia îi permite medicului să stabilească cu exactitate diagnosticul și să trateze leziunile intraarticulare, fiind extrem de utilă în rezolvarea bolilor ortopedice de mare finețe: leziunile ale cartilajelor, cum ar fi rupturile de menisc de la nivelul genunchiului, care apar în special la sportivi, rupturile de ligament, artroze ale genunchiului sau luxații ale umărului.

Asist. Univ. Ion Bogdan Codorean, Medic Primar Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Euroclinic

  •  Suprasepecializat in centre de ortopedie renumite din SUA, Italia, Germania, Belgia, Franta si Anglia
  •  Experienta deosebita in traumatologia sportiva. Rezultate excelente la sportivii de performanta cu leziuni ale genunchiului, gleznei, umarului si soldului, ceea ce a facilitat intoarcerea rapida a acestora la acelasi nivel de activitate cu cel anterior accidentarii.
  •  Singurul medic din Romania specializat si acreditat pentru folosirea implantului de menisc artificial ACTIFIT si
  •  Singurul medic din Romania care a efectuat tehnici artroscopice de reconstructie a cartilajului articular cu matrice biologica artificiala (Condrofiller)
  •  Este membru in Societatea Europeana de Traumatologie Sportiva si Artroscopie