Mergi la conţinutul principal

Eşti aici

Alergologia se ocupa cu o singura afectiune: alergia?


Alergologia se ocupa cu o singura boala – “Alergia”, o singura investigatie – “Teste” si un singur tratament – “Desensibilizare” sau “Antialergice”?

Realitate

Alergologia se ocupa cu zeci de suferinte produse prin mecanisme multiple si complexe, care sunt investigate fiecare in alt mod si tratate diferit si individualizat de la un pacient la altul.

Pentru mine, alergologia este un domeniu complex si extrem de dinamic, pe care imi place sa-l compar cu munca unui detectiv, criminalist sau investigator.” – ne-a spus Dr. Diana Dantzer, Medic Primar Alergologie si Imunologie Clinica. “Si acest lucru datorita faptului ca rezultatul unui anumit test nu stabileste el singur diagnosticul. Intotdeauna acesta va trebui corelat cu simptomele si istoricul medical al pacientului, acestea fiind esentiale in precizarea diagnosticului si recomandarea tratamentului si a masurilor de preventie. De aceea, este foarte important sa va adresati unui medic alergolog la cea mai mica suspiciune si cat mai rapid de la debutul simptomelor, dar fara idei preconcepute. Aveti incredere in medicul alergolog care va va recomanda investigatiile si tratamentul indicat in cazul dvs.” – a concluzionat Dr. Diana Dantzer.

Dr. Diana Dantzer este Medic Primar Alergologie si Imunologie Clinica si ofera consultatii de specialitate pentru adulti si copiii cu varsta peste 3 ani. 

  • Experienta clinica importanta de peste 14 ani in cadrul Spitalului Clinic „N. Malaxa", Clinica de Alergologie si Imunologie Clinica, Bucuresti, centru de referinta in alergologie si imunologie in Romania.
  • Domeniile de interes medical sunt variate, de la urticaria cronica si imunoterapie, la dermatita atopica, alergia alimentara si medicamentoasa, rinita, rinosinuzita, rinoconjunctivita si astmul, pana la anafilaxie si intoleranta la histamina.