Eşti aici

Alegeri curajoase pentru o inima sanatoasa

 
Din momentul in care incepe sa bata, inca dinainte de a te naste si pana in ultimul moment al vietii, o inima sanatoasa functioneaza fara odihna. De-a lungul unei vieti de 70 ani, inima bate neincetat de mai mult de 2,5 miliarde de ori. Uneori, insa inima nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Atunci apar mai multe probleme, iar starea ta de sanatate se degradeaza treptat.
 
 
De cate ori in viata nu te-ai gandit la alegerile pe care le-ai facut si nu ti-ai zis “Ar fi trebuit sa fac mai bine…!”. Desi stim ce trebuie sa facem pentru a ne proteja inima, bolile de inima si accidentul vascular cerebral raman cauzele principale de deces in lume. In fiecare zi ai puterea de a-ti influenta propria viata, precum si vietile celor dragi.

 

Cunoaste-ti factorii de risc si fa-ti testele de screening recomandate pentru sanatatea inimii!

Tensiune arteriala
Tensiunea arteriala ridicata creste riscul de boli de inima si accident vascular cerebral. Daca ai o tensiune arteriala normala (sub 140/90 mm Hg), trebuie sa o verifici cel putin o data la 2 ani, incepand cu varsta de 20 de ani. Daca tensiunea arteriala este mai mare, medicul iti poate recomanda sa o verifici mai des.
Profil lipidic
Ar trebui sa-ti verifici profilul lipidic la fiecare 5 ani, incepand cu varsta de 20 de ani. Acest lucru inseamna sa-ti faci un test de sange care masoara nivelul colesterolului total, colesterolului rau (LDL colesterol), colesterolului bun (HDL colesterol) si al trigliceridelor.
Indicele de masa corporala (IMC)
Indicele de masa corporala (IMC) iti arata daca ai o greutate corporala sanatoasa. Cum obezitatea creste riscul de boli de inima, accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala si diabet zaharat, este recomandat sa-ti mentii greutatea in limitele normale.
Glucoza din sange
Incepand cu varsta de 45 de ani, trebuie sa-ti verifici nivelul glucozei din sange (glicemie) cel putin o data la trei ani. O glicemie mare creste riscul de a dezvolta rezistenta la insulina, prediabet si diabet de tip 2.

Alege pachetul de screening cardiovascular. Urmeaza intocmai pasii de mai jos!

Glicemie si profil lipidic
Programeaza-te pentru determinarea glicemiei si a profilului lipidic si fa-ti urmatoarele analize: LDL colesterol, HDL colesterol, colesterol total, trigliceride.
Interpretare analize
Mergi cu rezultatele analizelor la medicul de Medicina Generala sau Medicina Interna (masurare HTA, masurare IMC, interpretare rezultate, discutie dieta, fumat, sport).

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate