Bine nu e suficient

Suntem ghidati de valori eminamente umane. Nu doar in activitatea noastra profesionala, ci si in timpul nostru liber. Credem ca binele se rasplateste cu bine si ca schimbarea incepe cu noi insine. Poate ca nu suntem perfecti, poate uneori dam gres, insa tindem spre mai bine. Tindem spre a fi mai buni. Tocmai de aceea, am cautat si am gasit exemple de mai bine nu doar in povestile unor oameni din intreaga tara, nu doar in performantele medicilor nostri, ci si in implicarea extra-profesionala a colegilor nostri.

Impreuna construim reteaua medicala pentru care bine nu e suficient.

Simona Teodoroiu

Simona este Digital Marketing Manager la REGINA MARIA, mai simplu spus, se ocupa de site si campaniile online.

A inceput sa faca voluntariat acum 4 ani, in cadrul unui ONG din Italia al carui grup tinta erau copiii care locuiau cu mamele in detentie. „Ele nu puteau iesi, dar cei mici da. Mergeam cu ei la piscina, la plaja, la plimbare cu bicicletele. Insa cel mai mare ajutor pe care am putut sa li-l dau a fost ca am refacut site-ul organizatiei.”

Pe urma a dat meditatii de limba romana si germana in cadrul centrului de zi Sf. Sofia. „Era un fel de after-school pentru copii din familii cu posibilitati economice reduse. Unii aveau probleme cognitive grave, altii erau sclipitori, tuturor insa le lipsea increderea in sine si intr-o viata diferita.” 

In prezent, Simona colaboreaza cu asociatia Carusel, anul trecut a fost voluntar la Adapostul temporar de noapte ‘’Odesa’’, loc in care timp de 3 luni, zilnic, oameni cu povesti diferite au gasit cazare si adapost, o masa, haine curate, medicamente, dusuri cu apa calda, precum si servicii de asistența sociala si medicala.  

Simona a participat si la Swimathon, eveniment sportiv dedicat strangerii de fonduri pentru cauze sociale, inotand tot pentru asociatia Carusel, pentru adapostul din iarna aceasta. Din pacate, acesta nu a mai putut exista in forma de anul trecut, dar a mers cu alti voluntari pe teren si au oferit ceai cald, sandwich-uri, saci de dormit, paturi, sosete, caciuli, manusi sau materiale de igiena persoanelor care locuiesc pe strada, chiar si in cele mai friguroase nopti.

“Cred ca oricine ii poate ajuta pe cei care se afla intr-un moment dificil al vietii si ca doar ce facem pentru altii da un sens zbuciumului nostru zilnic. Saracia nu e o vina, discriminarea da. Cred in solidaritate.”

Miriam Sas

Miriam este asistent medical in departamentul Medicina Muncii din Campusul Medical REGINA MARIA Timisoara.
Colegii o descriu ca fiind un model, o sursa de inspiratie si o provocare pentru toata echipa de Medicina Muncii din Timisoara, care a rezonat cu ideile si actiunile de mai bine in care Miriam se implica dupa terminarea programului de munca.

Astfel, in decembrie 2017 intreaga echipa de Medicina Muncii s-a mobilizat si, alaturi de Miriam, a pregatit in Ajun de Craciun o surpriza pentru cativa copii mai putin norocosi, de la un orfelinat din vecinatatea orasului Timisoara, demonstrand ca valorile umane depasesc granitele locului de munca si se rasfrang si asupra comunitatii in care traim.

ANDREI STINGACIU

Andrei face parte din echipa REGINA MARIA de 13 ani, timp in care a coordonat pe rand o serie de policlinici din cadrul retelei, iar ulterior toate policlinicile din Bucuresti si apoi din tara. In prezent, se ocupa de integrarea operationala a noilor locatii si de alinierea acestora la standardele REGINA MARIA.

Atat in activitatea lui profesionala, cat si in timpul liber, Andrei a invatat cat de important este sa ii ajute pe altii. ”Daca pot sa ajut, de ce sa nu o fac? Daca pot sa ofer din timpul sau din cunostintele mele, in beneficiul altora, de ce sa nu o fac? Cred in ideea ca binele se transmite si ca ii putem motiva pe altii prin puterea propriului exemplu.”

De aproximativ 5 ani, Andrei este implicat in diverse proiecte ai caror beneficiari sunt copiii. A facut voluntariat pentru micutii internati la sectia de oncologie a spitalului M.S. Curie din Bucuresti, a strans haine, jucarii si fonduri pentru centrul de copii defavorizati din Ferentari si pentru familiile nevoiase. Sustine donarea de sange si alearga, ori de cate ori are ocazia, in cadrul competitiilor sportive pentru diverse cauze sociale.

Cristina Boar

Cristina este asistent de laborator in cadrul Laboratorului REGINA MARIA din Cluj Napoca. Cand nu este la job, Cristina isi dedica o parte din timpul liber actiunilor de voluntariat, fiind activa in doua organizatii: Asociatia Lindenfeld (care, prin proiectul „Ajungem Mari”, isi propune integrarea copiilor din centrele de plasament în mediul social) si Asociatia 1Leu.org (care isi propune construirea unui spital privat de oncologie si hematologie pediatrică doar din fonduri proprii).

„Sa fac parte din aceste proiecte reprezintă cea mai mare realizare sufleteasca pentru mine. Imi dedic cateva ore lunar pentru a vizita copiii din centrele de plasament si pentru a ne bucura impreuna: facem teme, ieșim la plimbări, îi ajutăm cu un sfat, îi consiliem în probleme, le oferim șansa să participe la diferite activități, le suntem prieteni și mai ales ne jucăm și râdem asemenea unei familii.  Încercăm să îi ajutăm să depășească mai ușor perioada de acomodare și ședere în centru. Am învățat de la acești copii cea mai importantă lecție a vieții mele: dragostea este infinită, răbdarea și curajul nu trebuie să îți lipsească, credința și încrederea în tine te vor ridica mereu și viața nu ar însemna nimic dacă nu am avea oameni dragi în jur.”