Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Rețeaua Regina Maria, afiliată în cadrul proiectului Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid

Laboratoarele Regina Maria sunt parte din proiectul „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid” care prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum total de maximum 100 lei/beneficiară pentru 10.000 de beneficiare, în vederea decontării serviciilor medicale pentru efectuarea unui test Babeș Papanicolau în mediu lichid cu interpretarea medicului anatomopatolog. În anul 2023, sunt alocate 3.000 de locuri pentru beneficiare, iar în 2024, 7.000. Decontările se aplică exclusiv beneficiarelor din Municipiul București.

Pentru a beneficia de acest plafon în cadrul laboratoarelor noastre, pacientele trebuie să se înscrie pe site-ul https://testarepapanicolau.assmb.ro, să selecteze Centrul Medical Unirea (Regina Maria) din lista unităților medicale afiliate, având o trimitere din partea medicului de specialitate. 

Testarea se va face în ordinea cronologică aplicării în platformă, până la epuizarea fondurilor alocate pe anul în curs.

Obiectivul proiectului îl reprezintă depistarea precoce și prevenirea cancerului de col uterin, prin efectuarea Testului Babeș Papanicolau în mediu lichid, procedură de screening pentru cancer sau alte anomalii celulare ale colului uterin prin care acuratețea rezultatului crește exponențial.

Pot fi beneficiare ale acestui proiect femeile cu domiciliul stabil în Municipiul București sau viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data aplicării în proiect, cu vârsta de peste 26 de ani, care au indicație medicală de la medicul specialist ginecolog / oncolog sau medicul de familie. Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), iar acesta se va derula până la data de 31 Decembrie 2024.

Regulamentul proiectului este disponibil aici.