Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Mama perfecta: mituri

Mitul numarul 1:  A fi mama este ceva instinctiv

Atunci cand nasc primul copil, mamele cred ca trebuie sa stie totul despre cum sa ingrijeasca bebelusul. De fapt, ele trebuie sa invete anumite abilitati materne, asa cum invata orice altceva in viata. Asta necesita timp si rabdare, iar pe masura ce experienta lor creste, mamele vor deveni mai increzatoare in sine.

Mitul numarul 2: Bebelusul perfect

Multe mame viseaza despre cum ar trebui sa arate copilul lor, iar atunci cand acesta se naste, este posibil sa nu se potriveasca asteptarilor lor. In plus, bebelusii pot avea personalitati distincte, chiar de la nastere. Unii sunt foarte usor de ingrijit, in timp ce altii sunt agitati, au colici abdominale si nu sunt usor de linistit. Mama poate simti ca ii este greu sa se adapteze copilului ei.

Mitul numarul 3: Mama perfecta

Pentru anumite femei, a fi perfecte este scopul lor in viata si ca urmare astfel de mame pot simti ca au esuat. Bineinteles, nici o mama nu este perfecta. Nu este adevarat ca orice femeie “poate sa faca totul”. Multe mame vor descoperi ca nu pot gasi usor un echilibru intre ingrijirea copilului si treburile casei, ceilalti copii sau serviciu. De multe ori pot simti asta si atunci cand au mult sprijin din partea celor din jur.