Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Interviu Oana Nicolau – Casatoriti Pe Nevazute

Articol de Psihoterapeut Oana Nicolau Psiholog Psihologie
Oana Nicolau, fondatoarea clinicii Oana Nicolau face parte din echipa de experți ai emisiunii Căsătoriți pe nevăzute, un TV Show now pe PRO TV, în calitate de psiholog și psihosexolog.

Emisiunea va fi difuzată la începutul lunii septembrie, iar telespectatorii în cadrul acestei emisiuni educative vor avea oportunitatea să afle informații utile despre relația de cuplu, în general, și vor învăța cum să gestioneze anumite situații dificile care apar, inevitabil, într-un cuplu.

În acest articol, Oana ne povestește despre emisiunea Căsătoriți pe nevăzute, mecanismele ei și ce a determinat-o să participe. 

Povestește-ne despre emisiunea Căsătoriți pe nevăzute de la Protv 

Este un proiect în care cred foarte mult, pentru că atunci când ne bazam pe știință, rezultatele sunt extraordinare. Am primit cu bucurie propunerea și totodată ca pe o mare responsabilitate, ceea ce face ca acest parcurs să fie provocator și incitant. Destinele acestor oameni sunt în mâinile noastre, ale celor patru experți. Le mulțumesc participanților pentru încredere și pentru curajul lor. Vă fi pentru ei o călătorie minunata de cunoaștere, atât în plan personal, cât și în plan de relație.

Care este rolul tău în aceasta emisiune?

Sunt psihoterapeut de cuplu și psihosexolog. Prin discuțiile și întâlnirile pe care le am cu participanții, prin vizitele pe care le fac la ei acasă, urmăresc să aflu cum este individul în fiecare sistem al vieții lui. 

Emisiunea este structurata în trei etape: 

In prima etapa studiez fiecare concurent în parte. îi ofer un chestionar cu întrebări legate de istoricul personal, familial, cel al relațiilor și bineînțeles aspecte ce țin de sexualitatea persoanei. Am întâlniri de unu la unu, pentru a discuta pe baza chestionarului și pentru a completa cu alte informații. Sunt curioasa să aflu cât mai multe detalii, astfel încât să îmi formez o părere de  ansambu. Fac vizite la domiciliu, pentru că mediul în care trăim spune mute despre noi și am ocazia să aflu alte detalii interesante. 

A doua etapa a emisiunii, este cea în care ne așezăm, împreună cu ceilalți colegi experți și ne prezentam concluziile. Este un proces foarte intens, pentru că avem o mulțime de informațiii care ne ajuta să găsim acele compatibilități ce ne indica formarea unor cupluri de succes. Destinele concurenților sunt în mâinile noastre, avem o mare responsabilitate, astfel că vor fi câteva zile și nopți pline. 

În a treia etapa, cuplurile sunt deja căsătorite și își trăiesc relația. Rolul meu este acela de a îi ajuta pe parteneri să se acomodeze unul cu celalalt. Dar cel mai important, să îi ajut să descopere acele compatibilități pe care le-am văzut la ei, dar despre care ei încă nu stiu nimic . Nu este ușor, tocmai de aceea voi fi lângă ei, le voi oferi suport. Voi avea intervențîi atunci când va fi nevoie și le voi da “teme” astfel încât să le ușurez acest proces. 

Ceea ce ne dorim cu toții este să îi ajutam pe oamenii aceștia să se bucure de relații de cuplu cu adevărat sănătoase și fericite.

Care sunt algoritmii folosiți în stabilirea partenerilor compatibili?

Cei mai mulți oameni se ghidează după chimie, atunci când își caută un partener. Mă bucur că putem să demonstrăm că ceea ce contează pentru o relație cu adevărat sănătoasă este compatibilitatea.

Compatibilitatea înseamnă că reușim să ne îmbinăm reciproc plusurile și minusurile pe care le avem fiecare dintre noi. Astfel reușim un rezultat minunat: iubirea pentru toată viață.

 Și este ceea ce căutam și noi prin toatea testările pe care le facem cu participanții la aceasta emisiune. 

Este nevoie de răbdare, încredere și determinare din partea cuplurilor. Să își dea timp să descopere acele compatibilități pe care le-am văzut la ei. Sunt foarte încrezătoare- altfel nu m-aș afla aici – sunt încrezătoare că daca vor face asta, se vor bucura de relații de cuplu sănătoase și fericite.

Prin testele și evaluările psihologice și întâlnirile pe care le facem, vom  avea o imagine clară asupra fiecărui participant și vom reuși să găsim acele compatibilități care indică formarea unor cupluri de succes. 

Totodată participanțîi vor fi supuși unui test ADN prelucrat de o companie americană, și vom reuși să înțelegem în ce măsură exista compatibilitate biologica între potențialele cupluri care se vor forma în cadrul acestei emisiuni

Ce te-a făcut să participi la această emisiune?

Faptul că emisiunea Căsătoriți pe nevăzute este o emisiune educativă, m-a atras foarte mult. Este un experiment social și sunt onorata să iau parte la el.

Telespectatorii vor avea oportunitatea să afle informațîi utile despre relația de cuplu. Vor învăța cum să gestioneze anumite situații dificile care apar, inevitabil, într-un cuplu. Nu este doar despre concurenți, este despre fiecare persoana care urmărește aceasta emisiune. Ne vom regăsi cu toții în poveștile cuplurilor pe care le vom vedea.

Este greu să ne facem relații?

Aș spune că este complicat, nu greu. Dar noi singuri complicam lucrurile.

Cred că știm cu toții deja vorba: nu poți să faci același lucru și să te aștepți la un alt rezultat.

Suntem foarte preocupați de joburile noastre, petrecem cea mai mare parte din timp cu asta, apoi avem câteva ore în care mai avem și sarcini de făcut: cumpărături, gătit, curățenie și altele. Plus că trebuie să și dormim. Și uite așa se duc cele mai multe ore din cele 24 ale unei zi.

În timpul liber ne învârtim în același cerc de prieteni, deși ne dorim să cunoaștem oameni noi. Este minunat să avem un grup de prieteni cu care să ne petrecem timpul, dar nu putem să ne așteptam că un cineva vă bate la ușa în timp ce bem un ceai cu prietenele. 

Am observat că fetele, femeile, au tendința de a se uni, pe baza acestui aspect, al singurătăți. Doua – trei prietene, single, care petrec tot timpul împreună. Ele, doar ele, făcând diverse activități, desigur. 

Dar cum ar fi să păstrezi grupul de prieteni și să cauți să faci și ceva nou, poate un curs, poate o experiență noua, poate o călătorie, sau orice simți că te atrage. Așa vei avea posibilitatea să cunoști oameni noi și, nu spun că acolo iți vei găși sufletul pereche, dar iți vei extinde cercul de cunoștințe. O cunoștința care are la rândul ei un grup de prieteni și tot așa. 

Alegem greșit? De ce?

Din graba, din disperare, din lipsa de răbdare, pentru că am încercat de atâtea ori și am eșuat, facem adesea alegeri greșite. Intram în relație legați la ochi și cu urechile astupate, pentru că ne dorim atât de mult să fim într-o relație. Suntem ființe sociale, avem nevoie să coabitam și avem nevoie de iubire, astfel că nu mai suntem atenți la semnalele de alarma, care, încă de la început, ne arata daca suntem sau nu compatibili. Practic, ne păcălim singuri. Cunosc mulți oameni care rămân în relații nefericite, nesănătoase, toxice, doar pentru că le este greu să admită că au ales greșit încă de la început.

Emisiunea a început să fie difuzată. Care sunt reacțiile publicului?

Sunt foarte încântată că la premiera, emisiunea a fost lider de audiență pe segmentul ei. Publicul este curios să vadă despre ce este vorba în acest format de emisiune, să afle detalii și cred că se vă menține curios până la final. Va fi și mult suspans și vor fi multe emoții, așadar, cred că fiecare nou episod vă fi așteptat cu nerăbdare. 

Mă bucur să văd că telespectatorii au început deja să comenteze pe rețelele de socializare, să susțină concurenți sau cupluri preferați, ceea ce indica un interes ridicat pentru emisiune. 

Cere ajutorul unui psihoterapeut

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.