Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Acupunctura pro fertilitate in cadrul programelor FIV

Acupunctura sau tratamentul prin intepare cu ace fine isi are originea in medicina orientala. Veche de peste 5000 de ani, acupunctura reprezinta una dintre cele mai incipiente dar si eficiente terapii pentru anumite categorii de afectiuni.

De-a lungul timpului acupunctura a evoluat, mai ales dupa patrunderea ei in spatiul european, cand a fost interpretata in contextul descoperirilor medicale moderne.

In problemele de fertilitate feminina acupunctura a contribuit la imbunatatirea potentialului procreativ, mai cu seama in cazul procedurilor de reproducere umana asistata.
 

Beneficii ale acupuncturii pro fertilitate:

  • Creste vascularizatia zonei pelvine cu implicatii directe asupra dezvoltarii endometrului si a cresterii ratei implantarii embrionului
  • Imbunatateste reactia organismului impotriva fenomenelor inflamatorii, responsabile de scaderea fertilitatii, moduleaza raspunsul imun
  • Reduce efectele stresului asupra organismului, acesta fiind recunoscut drept un inamic veritabil al fertilitatii
  • Imbunatateste calitatea somnului si reface organismul obosit
  • Creste sinteza de endorfine imbunatatind astfel starea de bine a organismului

Tratamentele se realizeaza cu ace de unica folosinta, cu insertie superficiala in zonele corporale specifice (picioare, abdomen, spate, maini, cap), disconfortul resimtit fiind minim. O sedinta dureaza in medie 30 minute iar o sesiune completa pentru pregatirea FIV numara intre 12 – 16 sedinte (pe parcursul a 2 luni, inainte de procedura FIV). 

In cadrul Centrului de Fertilitate si FIV Columna din Bucucresti, tratamentele se efectueaza de catre dr. Vasilescu George Stefan, medic primar ginecolog cu specializare in tratamentul infertilitatii cuplului si acupunctura.