Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica

Articol de Dr. Adina Dobritoiu

Trecerea timpului lasa urme la nivelul pielii. Pe langa aparitia ridurilor fine, ridurile de expresie se adancesc odata cu trecerea anilor, ca rezultat al contractiei muschilor fetei in mod repetat. Mecanismul aparitiei lor explica astfel motivul pentru care toxina botuluinica este de preferat in tratarea si prevenirea lor. Toxina botulinica actioneaza prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi la muschi, acestia nemaiputandu-se contracta.

Toxina botulinica se foloseste in general in etajul superior al fetei, ca tratament al ridurilor de la nivelul fruntii, ridurilor verticale dintre sprancene si ridurilor de la coltul ochiului. Se pot trata si ridurile din jurul gurii si de la nivelul barbiei, dar cu siguranta zambetul va fi afectat.

Injectarea de toxina botulinica este una din cele mai bune optiuni pentru a reduce aspectul ridurilor. Insa pentru un rezultat sigur si eficient, este important ca aceasta procedura sa fie facuta de catre un specialist dermatolog care a fost instruit si are experienta cu o astfel de metoda.

Dna. Dr. Adina Dobritoiu, Medic specialist dermatolog, Doctor in stiinte medicale, efectueaza in Policlinica Dorobanti si Policlinica Opera Center injectarea toxinei botulinice cu ace foarte fine, direct la nivelul ridurilor. „Procedura nu este dureroasa si nu necesita anestezie.” – a subliniat Dr. Dobritoiu. „Dupa injectarea toxinei botulinice, zona respectiva nu se va masa. Efectul se va instala treptat, in 7-10 zile si va persista pentru aproximativ 6 luni. Nu este nevoie de spitalizare, iar reluarea activitatii se poate face imediat.” – a concluzionat Dna. Dr. Adina Dobritoiu.