Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Sunt insarcinata! Cum voi impartasi vestea?

Fata de vremea mamelor noastre, astazi este atat de diferit sa impartasesti vestea ca esti insarcinata! Poti face un test de sarcina chiar inainte sa constati ca menstruatia nu ti-a mai venit si poti sa anunti ca esti o proaspata mamica la intreaga lista de contacte, cu o singura postare pe facebook. 

Cum anunt ca sunt gravida? Cat de mult sa astept? Cum vor reactiona prietenii si familia mea? Sa-i spun mamei si astfel sa afle toate rudele mele? Trebuie mai intai sa fiu sigura ca totul e in ordine si de-abia apoi sa impartasesc vestea, chiar daca asta inseamna sa nu spun nimic in primele trei luni?

Nu exista o singura modalitate si probabil ca decizia si modul in care o veti face va va reveni tie si partenerului tau. Uneori va veti asculta inima si veti fi foarte entuziasti sa le spuneti celor apropiati, alteori, mai ales atunci cand ati suferit pierderea unei alte sarcini, probabil ca veti fi mult mai precauti. Iata mai jos cum au procedat alti parinti:

  • Ii poti spune de la inceput mamei prin ce treci si cum te simti. Avand experienta, poate fi un ajutor important, alaturi de partenerul tau.
  • Poti decide, impreuna cu partenerul tau, sa le spui imediat ce ai aflat ca esti insarcinata doar celor din familie si catorva prieteni apropiati si sa amani impartasirea vestii celorlalti dupa ce primele trei luni au trecut. Probabil ca te vei simti ingrozitor daca le-ai spus tuturor si ceva rau s-a intamplat intre timp. In acest fel, parintii si cei dragi te vor sustine atat la bine, cat si la rau.
  • Ii poti spune doar partenerului tau si astfel veti avea micul vostru secret. Asta va va face sa va simtiti mai apropiati si mai puternici, stiind ca impartasiti ceva de care numai voi doi stiti.