Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Primele rezultate pozitive ale Centrul de Fertilitate si FIV Regina Maria Cluj

Anul 2021 a inceput in forta pentru cuplurile care s-au adresat Centrului de Fertilitate si FIV din cadrul retelei Regina Maria Cluj.
Echipa multidisciplinara, serviciile integrate ale centrului si consultantul navigator care ghideaza cuplurile pe tot parcursul lor pentru diagnostic si tratament au contribuit la succesul demersurilor cuplurilor de a obtine o sarcina.

“Cazurile medicale sunt intotdeauna discutate in echipa si alegem impreuna cea mai buna varianta pentru acel cuplu, tinand cont de toti factorii pe care ambii pacienti ii prezinta atunci cand vin la noi. Un lucru care ajuta aceste cupluri este ca, in acelasi loc, ei pot sa isi faca analizele de laborator, investigatiile imagistice, procedurile, monitorizarile de sarcina si inclusiv nasterea copiilor (asteptam curand primii bebelusi). O echipa intreaga functioneaza si colaboreaza in beneficiul acestor cupluri, castigand timp pretios si asigurandu-le sprijin medical si emotional”, spune Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, coordonatorul Centrului de Fertilitate si FIV Regina Maria Cluj.

FIV

18 sarcini in evolutie

In acest moment, 9 femei se bucura de o sarcina obtinuta in urma procedurilor de inseminare, 8 femei au obtinut sarcini in evolutie ca urmare a procedurilor FIV realizate in centrul nostru si o sarcina a fost obtinuta in urma primului embriotransfer cu embrion crioconservat.

“Rezultatele sunt incurajatoare si daca este sa calculam reusita considerand sarcinile obtinute, avem un procent de peste 40% la FIV. Dincolo de reusitele medicale din laborator care tin de priceperea noastra, asteptam cu optimism si nasterea acestor copii. Intotdeauna, reusita cuplului in lupta cu infertilitatea este copilul nascut viu, externat impreuna cu parintii.” spune Dr. Melihan Bechir, Medic Primar Obstetrica Ginecologie si Embriolog Senior ESHRE al Centrului de Fertilitate si FIV Regina Maria Cluj. 

dr bechir

Conservarea fertilitatii

2 pacienti de varsta reproductiva ce urmeaza tratament oncologic au fost indrumati sa isi protejeze fertilitatea inainte de inceperea tratamentului oncologic, alegand servicii de crioprezervare a lichidului seminal in Centrul de Fertilitate si FIV Regina Maria Cluj.

Afectiunile maligne apar din ce in ce mai des, inclusiv la persoane tinere, care nu au apucat sa devina inca parinti. Inceperea tratamentului cu citostatice afecteaza sever sansele lor de a mai face copii in viitor. “Din pacate, odată cu inceperea tratamentului oncologic fertilitatea scade dramatic, motiv pentru care crioprezervarea ovocitelor sau a lichidului seminal reprezinta o sansa reala pentru a avea copii ulterior”, atrage atentia Dr. Cristina Zlatescu Marton, Medic Specialist Obstetrica Ginecologie  cu competenta in infertilitate si Embriolog in cadrul Centrului de Fertilitate si FIV Regina.

Cu incredere spre viitor

Echipa multidisciplinara a centrului, coordonata de Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, se pregateste de noi proceduri: FIV cu ovocite donate, provenite de la Ovo Bank, inseminare si FIV cu sperma provenita de la donator (prin Cryos Bank). Aceste noi proceduri largesc sansele cuplurilor in lupta cu infertilitatea si le deschid noi perspective medicale.
Echipa care a contribuit la aceasta reusita este alcatuita din:

  • Conf. Univ. Dr.  Romeo Micu – Medic Primar Obstetrica Ginecologie – Coordonatorul Centrului de Fertilitate si FIV
  • Dr. Bechir Melihan - Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, Specialist in tratamentul infertilitatii si tehnici de reproducere asistata, Senior Embriolog acreditat ESHRE
  • Dr. Cristina Zlatescu – Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, competenta infertilitate
  • Dr. Bogdan Harsa - Medic primar Obstetrica - Ginecologie
  • Iulia Grosu – Biolog/Androlog
  • Asistent Sanda Buhatel – Asistent medical Obstetrica Ginecologie-FIV
  • Diana Ostrovanu –Consultant Navigator FIV

Echipa multidisciplinara completa a Centrului de Fertilitate si FIV poate fi consultata aici.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.