Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pot sa iau Claritin sau alte medicamente pentru alergie in sarcina?

Pot sa iau Claritin sau alte medicamente pentru alergie in sarcina?

Medicamentele antialergice sunt uneori recomandate in sarcina. Totusi, inainte de a lua orice medicament pe perioada sarcinii este important sa pui in balanta severitatea simptomelor pe care le ai versus posibilele riscuri pentru copil.

De exemplu, loratadina (Claritin) este considerata un medicament din categoria B – asta inseamna ca studiile pe animale nu au aratat ca exista un risc asupra puilor acestora. Desi nu exista nici o garantie despre siguranta acestora la om, medicamentele din aceasta categorie sunt frecvent cea mai buna optiune atunci cand este nevoie de un tratament antialergic in sarcina.

Daca ai disconfort din cauza simptomelor de rinita alergica, urmatoarele sfaturi ar putea sa te ajute:

  • Evita alergenii. Limiteaza expunerea la orice ar putea sa declanseze manifestarile alergice.
  • Foloseste un spray nazal cu apa de mare. Pentru a ameliora uscaciunea, sangerarea sau congestia la nivelul nasului, poti folosi cat de des crezi ca este necesar un spray cu apa de mare care se poate cumpara din farmacie fara prescriptie medicala.
  • Indrodu in rutina ta zilnica o activitate fizica.  Exercitiul va reduce inflamatia nazala.

Daca aceste masuri nu vor ameliora simptomele de rinita alergica, vorbeste cu medicul tau pentru a alege cel mai sigur tratament pentru tine si copilul tau. Medicul ar putea sa-ti prescrie un spray nazal cu corticosteroizi, care este in general mai eficient decat spray-ul cu antihistamine. Atata timp cat iti administrezi doza recomandata, este foarte putin probabil ca substanta se va absorbi intr-o cantitate suficienta pentru a cauza probleme pentru copilul tau. De asemenea, daca alaptezi, steroizii nazali sunt cea mai buna optiune de tratament, deoarece cantitatea de medicament care ajunge in lapte este infima.