Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Nasterea, altfel decat am visat - Spitalul REGINA MARIA Brasov

Pandemia de coronavirus (COVID-19) determina emotii precum anxietatea, stresul si incertitudinile, toate acestea fiind amplificate pentru unele categorii de persoane, asa cum este cazul femeilor insarcinate.

Intrebari precum: “Unde voi naste?”, “Voi fi in siguranta?”, “Copilul meu va veni intr-un mediu sigur?”, sunt inevitabile si in acelasi timp sunt generatoare de stres si emotii negative.
Nasterea este oricum un tsunami emotional pentru mamici. Faptul ca in aceasta situatie exista si presiunea riscurilor pe care acest virus le poate aduce, nu face altceva decat sa agraveze starea emotionala a viitoarelor mamici.
Spitalul REGINA MARIA Brasov a implementat protocoale care ofera siguranta si liniste viitoarelor mamici, cat si personalului medical.
Conform protocolului existent in Spitalul REGINA MARIA, se testeaza fara exceptie, toate pacientele care urmeaza sa fie internate. In toata aceasta perioada, lista serviciilor de care mamicile si nou-nascutii beneficiaza, a ramas completa.

Mihaela a ales sa nasca la Spitalul REGINA MARIA Brasov, venind din alt oras. Sarcina a fost urmarita de catre un medic din orasul in care locuieste, insa, cu zece zile inainte de operatia prin cezariana programata, a fost sunata si informata ca Maternitatea a devenit centru pentru pacientele COVID. I-au indicat sa isi caute alt doctor si un loc unde ar putea naste in siguranta.

Spitalul Judetean nu ar fi fost o solutie, acolo fiind deja cazuri confirmate.

“Am cautat realmente un loc sigur!”, ne spune Mihaela.
Ne bucuram ca alegerea maternitatii din cadrul Spitalului REGINA MARIA din Brasov i-a oferit linistea si siguranta de care avea atata nevoie. Matei a venit pe lume intr-un moment dificil, dar, asa cum ne-a marturisit, a venit intr-o “lume diferita fata de lumea de afara”.
“Intr-o tara in care simti nesiguranta pretutindeni, sistemul privat REGINA MARIA poate oferi siguranta mamei si copilului, cat si pregatire pentru situatii neprevazute, asa cum cazul meu a cerut. Personal foarte implicat, pregatit si amabil, iti ofera confortul pe care il cautam acolo unde vrem sa ne facem bine.”

Nasterea este un moment special in viata fiecarei femei. Ne straduim sa livram emotii pozitive, oferind siguranta, empatie, servicii care sa acopere nevoile mamei si ale bebelusului, astfel ca, ziua aceasta speciala sa ramana amintirea lor de suflet.

Suntem alaturi de tine, viitoare mamica!

Articol scris de Anisoara Mihai, Consultant in alaptare IBCLC Spital Brasov si cu impresii ale pacientei Mihaela M. Aprilie 2020