Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Happy Stories: Povești cu părinți fericiți!

Iată un caz ce ne demonstrează că nașterea unui copil sănătos, obținut din ovocite proprii este posibilă chiar și la vârste reproductive mai puțin favorabile. Pacienta ni s-a adresat la 41 de ani, având o rezervă ovariană redusă, mai ales din punct de vedere calitativ (din cauza vârstei biologice avansate a ovocitelor) și permeabilitate tubară absentă. Având în vedere că, în acest caz, timpul era o componenta esențială și limitativă, s-a instituit rapid un program de EmbryoBanking, constând într-o o serie de 3 stimulări ovariene non-convenționale (derulate în doar 6 săptămâni), în urma cărora au rezultat 14 ovocite mature, pe care s-a practicat FIV clasic (partenerul fiind normospermic).

În zilele 5 și 6 de cultură embrionară, s-au obținut în total 6 blastociști, dintre care 4 blastociști de calitate bună și medie, care au fost congelați.

S-a efectuat un prim embriotransfer pe ciclu natural, cu un blastocist cu morfologie bună (grad 4AA), finalizat cu un beta hCG negativ.

La al doilea embriotransfer, s-au transferat 2 blastociști (grad 4AA și 3BB), cu finalitate beta hCG pozitiv, sarcină unică și nașterea la termen a unui băiețel sănătos.

Atenție: La orice vârstă, ținta tratamentului de stimulare ovariană o reprezintă obținerea a 15-20 de ovocite, pentru a putea securiza șansele maxime de sarcină și naștere. La o vârstă reproductivă avansată (peste 35-37 de ani) această țintă este rareori atinsă în urma unei singure stimulări ovariene, dar devine posibilă prin stimulări ovariene repetate, seriate, cu capitalizarea unui număr optim de embrioni, din care, statistic, cel puțin unul să aibă potențialul de a se transforma în copilul dorit.

Iată ce ne povestește fericita mămică:

"Povestea mea începe cam așa.... Împlinisem 40 de ani și încă nu eram mamă. Am mers din nou la medic și, după multe analize și investigații, am aflat că nu pot rămâne însărcinată pe cale naturală. Singura modalitate de a obține o sarcină era fertilizarea. Așa am ajuns la Clinica Columna, unde am cunoscut-o pe doctorița Manolea. Am discutat cu dânsa, ne-a spus ce avem de făcut și ne-am apucat de treabă. Am început tratamentul, trei stimulări ovariene, trei puncții de recoltare, rezultatul?.... patru embrioni. Eram foarte fericiți, așteptam cu nerăbdare embriotransferul, care s-a și întâmplat. Din nefericire, sarcina nu s-a prins. A fost o mare dezamăgire, dar am mers înainte. A urmat o pauză, după care a urmat al doilea embriotransfer.... Zece zile de încordare, tensiune, nerăbdare.... Am făcut testul de sarcină... În sfârșit minunea se întâmpla. Eram însărcinată! A fost greu, dar a meritat. Am întâlnit în clinică OAMENI minunați, am fost tratată cu respect, cu blândețe, am avut avut noroc să descopăr acești oameni minunați care mi-au dat încredere. Mulțumesc doamna doctor Manolea, un medic cum rar întâlnești! Datorită dumneavoastră astăzi sunt mama unui băiețel perfect sănătos, în vârstă de șapte luni. Mulțumesc doamna Lucia Văduva pentru răbdarea pe care ați avut-o cu mine, pentru toate vorbele bune, pentru înțelegere. Mulțumesc doamnei embriolog Dascalescu. Mulțumesc echipei Columna, sunteți cei mai buni!"

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.