Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Frecventa raporturilor sexuale si probabilitatea de conceptie

Frecventa raporturilor sexuale si probabilitatea de conceptie

Multi oameni cred ca ejacularile frecvente ar scadea fertilitatea. Cercetarile recente au demonstrat ca la barbatul cu o calitate normala a spermatozoizilor, concentratia de spermatozoizi si motilitatea lor raman normale, chiar in conditiile ejacularii zilnice.

Studiile au aratat ca abstinenta mai mare de 5 zile este asociata cu o scadere a numarului de spermatozoizi; pe de alta parte, intervalele de abstinenta mai mici de 2 zile sunt asociate cu concentratii normale si au cea mai mare sansa de producere a unei sarcini.

Nu exista dovezi stiintifice care sa sustina recomandarea ca un cuplu normal, care incearca sa obtina o sarcina, trebuie sa-si limiteze raporturile sexuale.

In plus, stresul asociat cu infertilitatea poate reduce increderea in sine, satisfactia si frecventa raporturilor sexuale, in special daca sexul programat este legat de o metoda de detectare a ovulatiei sau urmeaza un program strict. Ca urmare, cuplurile ar trebui sa stie ca eficienta reproductiva creste cu numarul raporturilor sexuale si este cea mai mare daca acestea apar la fiecare 1-2 zile.