Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Dr. Gloria Enache – medicul pneumolog care te ajută să respiri mai bine!

Policlinica Sun Plaza

Ar putea fi BPOC? Testează-te!

Mulți oameni sunt bolnavi fără să știe. Dacă ai 40 ani și fumezi sau ai fumat, ești la risc de a face BPOC, numele generic pentru bronșita cronică și emfizemul pulmonar. Probabil că te gândești că este normal să tușești, să elimini flegmă din piept sau să respiri cu dificultate pentru că fumezi, pentru că îmbătrânești sau pentru că te-ai îngrășat. Nici unul din aceste simptome nu este normal.

Fă-ți o programare la Dr. Gloria Enache, medic pneumolog, pentru a afla care este cauza acestor manifestări. Pentru a diagnostica BPOC medicul va face un test simplu de respirație - spirometria, care măsoară funcția pulmonară și-ți va recomanda tratamentul adecvat.

Pot avea o viață normală dacă am astm? Obține controlul astmului!

Astmul este o boală cronică, cu evoluție de lungă durată, în care respiri cu dificultate. Deși nu poate fi vindecat, astmul poate fi controlat: cu un tratament corect, persoanele cu astm pot avea o viață normală și activă.

Vrei să afli de ce tușești, respiri greu sau ai respirația șuierătoare? Copilul tău în vârstă de peste cinci ani este frecvent diagnosticat cu infecții respiratorii pentru care i se recomandă antibiotice? Tu sau copilul tău ați fost deja diagnosticați cu astm și vrei ca boala să fie urmărită și să stabilești împreună cu medicul un plan de supraveghere pe termen lung?

Mergi la medicul pneumolog și vei beneficia de un consult amănunțit: spirometrie, dozarea NO2 (oxidului nitric) din aerul expirat, stabilirea planului de tratament și a planului de acțiune în criză.

Sforăi și te simți obosit sau adormi ușor în timpul zilei? Ai putea suferi de sindromul de apnee în somn

Este posibil să nu fii conştient că ai probleme legate de respiraţie în timpul somnului; frecvent, membrii familiei tale vor fi primii care vor remarca că sforăi mult și tare și că respirația ți se oprește în timpul somnului. Apneea în somn se caracterizată prin pauze respiratorii în timpul somnului cu durata de cel puţin 10 secunde.Deoarece aceste evenimente se pot repeta de sute de ori pe durata nopţii, somnul este foarte fragmentat şi de proastă calitate. În consecință persoana se plânge că este foarte somnolentă în timpul zilei.

Dacă suspicionezi că suferi de sindromul de apnee în somn, îți recomandăm un consult la Dna. Dr. Gloria Enache specializată în patologia somnului, care îți va recomanda efectuarea poligrafiei, un test care permite înregistrarea următorilor parametri: fluxul de aer la nivelul nasului, nivelul de oxigen din sânge, efortul respirator toracic, frecvenţa cardiacă şi poziţia corpului.

Odată ce diagnosticul a fost confirmat, medicul îți va recomanda folosirea aparatului cu presiune pozitivă continuă (CPAP), care este de fapt un ventilator. Prin intermediul unei măşti, vei inspira la nivelul nasului aer sub presiune pozitiva continuă.

Vreau să mă las de fumat și să încep o viaţă nouă. Programul Stop fumat!

Imaginează-ţi cel mai bun lucru pe care îl vei face vreodată în viaţă. Imaginează-ţi că te laşi de fumat. Cum ar fi să te trezeşti dimineaţa şi să te simţi ca nou? Cum ai petrece tot timpul pe care îl câştigi dintr-o dată în viaţă? Renunţarea la fumat este o experienţă care îţi schimbă viaţa. Fii gata, începe să trăieşti!

Te poţi lăsa de fumat singur sau împreună cu noi. Programul „Stop fumat!” se desfășoară pe durata a trei luni de zile și include 4 consultații de pneumologie și efectuarea spirometriei. În plus, Dna. Dr. Gloria Enache te va însoţi tot timpul, pas cu pas, cu ajutor, sfaturi şi încurajări.

Sună acum în Call Center la 021/9268 și fă-ți o programare la Dna. Dr. Gloria Enache, medic primar pneumolog cu competență în explorări funcționale respiratorii și bronhoscopie.