Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Acţionează asupra diabetului. Acum! Luna diabetului, obezităţii şi nutriţiei

Luna diabetului, obezităţii şi nutriţiei

Atunci când ai diabet o îngrijire de calitate şi potrivită nevoilor tale te va ajuta să reduci complicaţiile bolii şi să trăieşti o viaţă normală şi activă. Recunoaştem că acesta este un drept şi nu un privilegiu. Află cum, împreuna cu echipa noastră de experţi, poţi obţine cea mai bună îngrijire.

Obţine cea mai bună îngrijire pentru tine

Diabetul este o boală cronică serioasă deoarece poate afecta multe din organele vitale şi poate duce la complicaţii importante, fără ca să ai simptome. Este una din cauzele majore de amputaţie a picioarelor, a bolii cronice de rinichi, a bolii de inimă sau a accidentului vascular cerebral şi este cea mai importantă cauză de orbire. În plus, în timpul sarcinii, diabetul necontrolat iţi poate crea probleme ţie sau copilului tău şi poate fi principala cauză de naştere prin cezariană. Însa aceste complicaţii nu trebuie să apară şi tu poţi face multe ca să previi apariţia lor.

Ce poţi face tu. Atunci când ai diabet, tu eşti o parte importantă a tratamentului.

Diabetul poate duce la amputaţia piciorelor. Îngrijeşte-ţi picioarele!

Valori crescute ale glucozei în sânge pot afecta vasele care hrănesc nervii, o condiţie care se numeşte neuropatie. Astfel nu vei simţi dacă ai o mică tăietură sau rană la nivelul pielii, iar asta poate duce la formarea unui ulcer care, netratat, se poate complica cu o infecţie severă şi cu amputaţia piciorului. Ca urmare, verifică-ţi picioarele în fiecare zi. O dată pe an medicul  va testa dacă nervii sunt afectaţi.

neurometru
Efectuarea testului cu neurometru, Policlinica Dorobanţi Bucureşti

Cum te putem ajuta noi

Specialiştii noştri folosesc neurometria, un test de mare fineţe, care depistează neuropatia diabetică chiar din stadiile subclinice, când nu ai nici un simptom. Studiile recente au arătat că această complicaţie poate fi reversibilă cu condiţia depistării cât mai devreme, ceea ce va permite tratamentul adecvat. Este un test nedureros, care nu foloseşte ace şi care poate fi repetat ori de câte ori este nevoie.

Diabetul poate duce la orbire. Fă-ţi cel puţin o dată pe an examenul fundului de ochi!

Diabetul afectează vasele de sânge de la nivelul retinei, acea parte a ochiului sensibilă la lumină, care te ajută să vezi. Afecţiunea se numeste retinopatie şi depinde în mare masură de durata diabetului. Dacă nu este tratată, există un risc de 50% de orbire în decurs de cinci ani. Primele semne ale retinopatiei diabetice se pot vedea la examenul fundului de ochi, astfel încât, chiar dacă vezi bine acum este important să faci acest test o dată pe an.

retinograf
Dr. Mihaela Gribovschi efectuând retinofotografia, Policlinica Pasteur Cluj Napoca

Cum te putem ajuta noi

Experţii noştri folosesc retinofotografia în asociere cu examenul fundului de ochi, ceea ce creşte acurateţea despistării precoce a retinopatiei diabetice. Pentru a se obţine  fotografii cu rezoluţie înaltă se foloseşte un sistem computerizat digital care înregistrează imagini detaliate ale retinei. Acestea imagini pot fi transferate pe CD şi reprezintă un punct de referinţă excelent pentru evaluările ulterioare. În plus, examinarea este nedureroasă şi se face fară dilatarea pupilei, deci fără picături de ochi.

Diabetul este o cauză importantă pentru boala de inimă şi accidentul vascular cerebral. Ai grijă de sănătatea inimii tale!

Pentru a-ţi proteja inima şi vasele, manâncă sănătos, fă mişcare, nu fuma şi menţine un nivel normal al glucozei şi grăsimilor în sânge, precum şi al tensiunii arteriale.

inbody
Dr. Mihaela Gologan efectuând analiza corporală prin Inbody, Policlinica Dorobanţi Bucureşti

Cum te putem ajuta noi

Vorbeşte cu specialistul dietetician pentru un plan sănătos al meselor. Dacă eşti supraponderal, află cum poţi scădea sănătos în greutate. Fă-ţi cel puţin de doua ori pe an hemoglobina glicozilată (HbA1c) pentru a afla care este valoarea medie a glicemiei din ultimele 2-3 luni. Măsoară-ţi tensiunea arterială de fiecare dată cand mergi la medic, iar o dată pe an verifică nivelul grăsimilor din sânge. Urmeaza  tratamentul exact aşa cum a fost recomandat de medicul tău.

În plus, pentru controlul greutăţii, specialistii noştri folosesc analiza corporală prin InBody, un aparat special care măsoară şi calculează cu precizie greutatea, indicele de masă corporală, procentul de grăsime, aria grăsimii viscerale, procentul de masă musculară şi scorul de fitness.

Acţionează asupra diabetului. Acum!

Împreună te vom ajuta să obţii cea mai bună îngrijire, la cele mai înalte standarde existente la nivel internaţional, sub supravegherea specialistilor noştri în diabet, nutriţie şi boli metabolice din cadrul GRUPULUI EXPERT Diabet Zaharat, Obezitate-Nutriţie, Dislipidemii.

Şi pentru că recunoaştem că această îngrijire trebuie să fie la îndemâna cât mai multor pacienţi, începând cu 14 Noiembrie, sărbătorim Ziua Mondială a Diabetului şi îţi oferim timp de o lună*:

  • 20% discount la consultaţiile de diabet şi de nutriţie
  • 20% discount la investigaţii: analiza corporală prin InBody, examenul fundului de ochi cu retinofotograf şi neurometrie
  • 20% discount la analize**: hemoglobină glicozilată (HbA1c), glicemie, profil lipidic, creatinină, GPT, hemoleucogramă şi sumar de urină.

În plus, oricând poţi beneficia de consultaţii de diabet gratuite*** pe baza trimiterii de la medicul de familie.
* Policlinica Dorobanţi Bucureşti şi Policlinica şi centrul de recuperare şi fizioterapie Pasteur
** discountul la analize este valabil doar în policlinicile proprii din Bucureşti
*** la medici diabetologi cu contract cu CAS

Vrei sa descoperi ce risc ai de a face diabet?

Blue Circle Test, Federaţia Internaţională de Diabet (engleză)

Text: dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager
Surse de informaţii: Federaţia Internaţională de Diabet, site accesat noiembrie 2011, www.idf.org