Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

29 septembrie, Ziua Mondiala a Inimii

29 septembrie, Ziua Mondiala a Inimii

In fiecare an, pe 29 septembrie, sarbatorim Ziua Mondiala a Inimii (World Heart Day). Anul acesta putem cu totii sa fim Eroii Inimii facand o promisiune, fata de noi si fata de cei care ne sunt dragi, sa avem grija de inimile noastre. Acesta este mesajul de anul acesta al Zilei Mondiale a Inimii.

O promisiune simpla…

…pentru inima mea, pentru inima ta, pentru inimile noastre…

Oamenii care vor sa ia masuri acum pentru ca sa traiasca mai mult, mai bine, cu inima sanatoasa trebuie sa faca o promisiune…

Catre familiile noastre sa gateasca si sa manance mai sanatos

Catre copiii nostri sa faca mai multa miscare si sa-i ajute sa fie mai activi, sa spuna nu fumatului si sa-I ajute pe cei dragi sa renunte la fumat.

Ca personal medical sa ajute pacientii sa renunte la fumat si sa isi reduca nivelul colesterolului

Ca responsabil cu politicile publice sa sustina politicile care promoveaza sanatatea inimii

Ca angajator sa investeasca in locuri de munca prietenoase cu inima

 

Bolile cardiovasculare

Acestea reprezinta cauza principala de deces si dizabilitate la nivel mondial, cu 17,9 milioane de decese pe an, adica o treime din toate decesele de pe planeta si jumatate dintre toate decesele asociate cu bolile netransmisibile. In jur de 85% dintre aceste decese sunt determinate de boala de inima si de accident vascular cerebral.

Insa datele nu trebuie sa arate mereu astfel. Doar facand cateva mici schimbari in viata noastra, putem sa reducem riscul de boli cardiovasculare, sa ne imbunatatim calitatea vietii si sa stabilim un bun exemplu pentru generatia viitoare. Acest lucru inseamna sa ne spunem noua insine, persoanelor de care ne pasa si tuturor urmatoarele: “ce pot face chiar acum pentru a avea grija de inima mea..si de inima ta?”

Grija fata de inima inseamna sa mananci echilibrat, sa faci miscare, sa reduci consumul de alcool, sa renunti la fumat…adica, toate acele lucruri care nu doar ca te fac mai sanatos, insa te vor ajuta sa te simti mai bine si sa te bucuri din plin de viata.

Surse de informatie:

www.world-heart-federation.org