Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

10 aspecte-cheie pentru o viata fericita

10 aspecte-cheie pentru o viata fericita

Ne dorim toti sa avem o viata fericita si la fel ne dorim si pentru oamenii pe care ii iubim. In realitate, insa, nu facem din fericire o prioritate, nici la nivel personal, nici al societatii. Poate ca nu stim prea bine, dar actiunile si alegerile pe care le facem ne influenteaza starea de fericire. Ceea ce ne face fericiti are mai putin legatura cu banii sau cu bunurile dobandite si mai mult cu atitudinea fata de ceilalti si relatiile pe care le avem cu ei. Miscarea “Action for happiness”, infiintata in Marea Britanie, in 2010, sub patronajul spiritual al lui Dalai Lama, si initiatoarea Zilei Mondiale a Fericirii, ne pune la dispozitie cateva aspecte practice prin care sa ne sporim starea de bine si sa-i facem in acelasi timp si pe altii fericiti – toate aceste sfaturi sunt bazate pe dovezi stiintifice si functioneaza. Implica-te si tu - actiunile tale vor face diferenta! Iata care sunt cele 10 aspecte-cheie pentru starea ta de bine.

1. Daruieste! Fa lucruri pentru alti oameni!

Grija fata de ceilalti este fundamentala pentru a fi fericit. A-ti ajuta semenii nu este benefic doar pentru ei, ci si pentru tine. Te face mai fericit si contribuie la imbunatatirea sanatatii mentale. Daruind, creezi legaturi mai puternice cu ceilalti oameni si, astfel, creezi o societate mai fericita de care sa se bucure fiecare. Nu e vorba doar despre bani – poti oferi timp, idei si energie. Asadar, daca vrei sa te simti bine, fa bine!

Intrebare

Ce ai facut recent pentru a face pe cineva fericit sau pentru a-i ajuta pe altii?

Inspiratie

“Nici un act de bunatate, indiferent cat de mic, nu se pierde vreodata”- Esop, scriitor antic grec, cunoscut pentru fabulele sale.

Idei de actiune:

  • Du la indeplinire azi trei actiuni de bunatate. Ofera-te sa ajuti un batran, ofera ceva de mancare unui om nevoias, complimenteaza pe cineva, fa pe cineva sa zambeasca.
  • Grabeste-te sa ajuti pe cineva care se afla in suferinta – suna acea persoana sau ofera-i sprijin. Arata-i ca iti pasa.

Surse de informatie: www.actionforhappiness.org

Consultant: Mihaela Stefanoiu, psiholog Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

Citeste in continuare:

Al doilea aspect-cheie pentru o viata fericita!