Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Al doilea aspect-cheie pentru a avea viata fericita: Fii in permanenta legatura cu oamenii!

Al doilea aspect-cheie pentru a avea viata fericita: Fii in permanenta legatura cu oamenii!

Relatiile pe care le avem cu ceilalti sunt cel mai important aspect pentru a fi fericiti. Oamenii care au legaturi puternice sunt mai fericiti, mai sanatosi si traiesc mai mult. Relatiile apropiate cu familia si cu prietenii iti ofera iubire, sens, sprijin si iti sporesc sentimentul valorii de sine. Intreaga retea de relatii sociale iti ofera sentimentul apartenentei. Prin urmare, este vital pentru starea ta de bine sa actionezi inspre intarirea relatiilor pe care le ai si crearea de noi legaturi cu semenii tai.

Intrebare

Ce anume te face sa ramai aproape de oamenii care conteaza cu adevarat?

Inspiratie

“Oamenii uita ceea ce ai spus, uita ceea ce ai facut, insa nu uita niciodata felul in care i-ai facut sa se simta”, Maya Angelou, poeta americana, activista pentru drepturile civile.

Idei de actiune:

  • Fa-ti mai mult timp pentru oamenii care conteaza pentru tine. Vorbeste cu persoana iubita sau cu o prietena, suna-ti parintii sau joaca-te cu copiii tai.
  • Fa-ti trei relatii azi. Opreste-te sa palavragesti cu cineva in magazin, saluta binevoitor un vecin, invata numele unei persoane pe care tocmai ai cunoscut-o.

Surse de informatie: www.actionforhappiness.org

Consultant: Mihaela Stefanoiu, psiholog Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

Citeste in continuare:

Al treilea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita