Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Al treilea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita: Fa miscare! Ai grija de corpul tau!

Al treilea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita: Fa miscare! Ai grija de corpul tau!

Corpul si mintea noastra sunt interconectate. Daca esti activ, esti mai fericit si este, in acelasi timp, benefic pentru sanatatea fizica. Miscarea efectuata regulat imbunatateste imediat dispozitia si chiar te poate scoate dintr-o stare depresiva. Nu este neaparat nevoie sa alergi la maraton – sunt alte schimbari mici pe care le poti face pentru a fi activ in fiecare zi. Starea de bine sporeste si cand petreci mai mult timp in aer liber si te bucuri de natura, cand mananci sanatos, cand te deconectezi de tehnologie si cand dormi suficient!

Intrebare

Care sunt activitatile prin care te mentii activ si sanatos si care iti fac placere?

Inspiratie

“Incearca sa limitezi statul si dormitul la doar 23 de ore si jumatate in fiecare zi,” dr. Mike Evans, public speaker international, profesor la Universitatea din Toronto.

Idei de actiune:

  • Fii mai activ azi. Coboara din autobuz cu o statie mai devreme, foloseste treptele in locul liftului, ia o pauza de televizor, iesi la plimbare – fa orice te pune in miscare.
  • Mananca mancare hranitoare, bea mai multa apa, nu rata orele de somn. Observa care dintre actiunile sanatoase ti-a imbunatatit starea de spirit si repeta-le.

Surse de informatie: www.actionforhappiness.org

Consultant: Mihaela Stefanoiu, psiholog Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

Citeste in continuare:

Al patrulea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita