Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Al patrulea aspect-cheie pentru o viata fericita: Constientizarea. Traieste la timpul prezent!

Al patrulea aspect-cheie pentru o viata fericita: Constientizarea. Traieste la timpul prezent!

Te-ai gandit vreodata ca viata inseamna mai mult de-atat? Acel ceva este chiar in fata ta. Trebuie doar sa te opresti si sa observi! Invatand sa fii mai constient de prezent, mai implicat in “aici si acum” face minuni pentru starea de bine, fie ca este in drumul tau catre serviciu, in timp ce mananci sau in relatiile pe care le ai. Constientizarea momentului prezent te sincronizeaza cu sentimentele pe care le ai, te impiedica sa te intorci in trecut pentru a regreta diferite actiuni (mai degraba evenimente neplacute, de cele mai multe ori regretam inactiunile sau , faptul ca nu am reactionat) sau sa te ingrijorezi cu privire la viitor – astfel, obtii mai mult de la fiecare zi pe care o traiesti!

Intrebare

Ce observi in legatura cu locul in care te afli acum si cu felul in care te simti in acest moment?

Inspiratie

“Invatand sa fii linistit, cu adevarat linistit si sa lasi viata sa se intample – acea liniste devine stralucire”, Morgan Freeman, actor.

Idei de actiune:

  • Ia-ti un moment de respiro mental. Cel putin o data pe zi, opreste-te din ceea ce faci si ia-ti 5 minute sa respiri si sa te conectezi cu momentul prezent.
  • Observa si apreciaza lucrurile bune care te inconjoara in fiecare zi, ca sunt mici sau mari. Copacii, cantecul pasarilor, mirosul cafelei sau orice altceva iti apare in cale. Ramai “in prezent” si vei fi fericit!

Surse de informatie: www.actionforhappiness.org

Consultant: Mihaela Stefanoiu, psiholog Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

Citeste in continuare:

Al cincilea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita