Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

20 martie, Ziua Mondiala a Fericirii: "Impreuna suntem mai fericiti"

20 martie, Ziua Mondiala a Fericirii: "Impreuna suntem mai fericiti"

Ziua de 20 martie marcheaza Ziua Internationala a Fericirii. Tema de anul acesta – “mai fericiti impreuna” – se concentreaza mai degraba pe ceea ce avem in comun decat pe ceea ne diferentiaza. La fel ca pana acum, si campania din 2019 este coordonata de Action for Happiness, o miscare non-profit formata din oameni din 160 de tari, sprijinita de alte organizatii similare din intreaga lume. Cu totii ne dorim sa fim fericiti si viata este mai fericita atunci cand suntem impreuna. Asadar, sa sarbatorim impreuna fericirea si sa fim parte din aceasta zi speciala!

Fericirea, un scop uman fundamental

In 2012, cele 193 de state membre ale Adunarii Generale a ONU au adoptat o rezolutie prin care au recunoscut fericirea ca fiind “un scop uman fundamental” caruia trebuie sa i se acorde o prioritate mai mare. “Aceasta Zi Internationala a Fericirii este mai mult decat o sarbatoare distractiva; ne reaminteste tuturor ca lumea este un loc mai bun unde putem sa fim uniti si sa ne pese de cei din jur,” afirma dr. Mark Williamson, co-fondator si director al Action for Happiness.

Prima sarbatoare a fericirii

Ziua Internationala a Fericirii a fost sarbatorita pentru prima oara in 2013. “Ziua Internationala a Fericirii a atins o coarda sensibila. Au fost momente de sarbatoare pe tot globul: meditatie in Bhutan (in sudul Asiei), flashmob-uri in Londra, yoga rasului in Hong Kong si ecranizari ale filmului “Happy” in cafenele in intreaga lume,” scria USA Today in martie 2013, la prima desfasurare mondiala a Zilei Fericirii, cand campania a fost axata pe sarbatorirea a sute de “eroi fericiti” – acei oameni care in comunitatile lor au pus umarul pentru a-i face pe ceilalti fericiti.

Potrivit World Happiness Report 2017, Romania se afla pe locul 52 in topul tarilor in care oamenii se simt fericiti. Variabilele avute in vedere au fost PIB-ul pe cap de locuitor, asistenta sociala, speranta de viata sanatoasa, libertatea de a lua decizii, generozitatea si lipsa coruptiei. Primele pozitii in clasament sunt detinute de Finlanda, Norvegia, Danemarca, Islanda si Elvetia.

Surse de informatie:

www.dayofhappiness.net

Afla mai multe despre:

10 aspecte-cheie pentru a avea o viata fericita