Dictionar de analize

Mycoplasma hominis/Ureaplasma urealyticum

118.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Micoplasmele sunt cele mai mici microorganism care traiesc liber. Ele sunt atipice in multe privinte, spre deosebire de alte tipuri de bacterii si le lipseste un perete celular, ceea ce inseamna ca nu pot fi vazute pe majoritatea coloratiilor bacteriene, cum ar fi coloratia Gram. Mycoplasmele pot face parte din flora normala gasita in gat, in tractul respirator superior si in tractul genito-urinar.

Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum sunt transmise sexual, provocand uretrita nongonococica (NGU) si inflamatia prostatei la barbati (prostatita), uneori asociate cu scurgeri vaginale si boli inflamatorii pelvine la femei. Pot fi transmise de la mama la copil in timpul nasterii.

Mycoplasmele sunt cauze frecvente ale infectiei fluidului amniotic in timpul sarcinii, ceea ce poate duce la nastere prematura, febra dupa nastere si infectii la nou-nascut.

Indicatii

  • Atunci cand un barbat activ sexual prezinta inflamatia uretrei, care nu se datoreaza gonoreei sau chlamidiei (uretrita non-gonococica, NGU)
  • Atunci cand o femeie este suspectata de a avea o infectie genitala sau pelvina cu mycoplasma

Interpretari

Detectarea mycoplasmei sau Ureaplasma urealyticum intr-o proba de cultura poate indica faptul ca persoana are o infectie cu mycoplasma, in special daca esantionul provine dintr-o locatie din organism care este in mod normal sterila, cum ar fi sangele. Cu toate acestea, daca esantionul este din tractul genital, o cultura pozitiva poate insemna, de asemenea, ca mycoplasma este prezenta ca parte a florei normale. De exemplu, Ureaplasma urealyticum este prezenta in tractul genital la aprox 60% din femeile sanatoase, iar mycoplasma hominis este prezenta in aprox. 20%.

Daca mycoplasma nu este detectata intr-o cultura, aceasta poate insemna ca persoana in cauza nu este infectata sau ca mycoplasma nu a fost prezenta in cantitate suficienta pentru a fi detectata in proba testata.