Eşti aici

Screeningul cancerului de prostata – sa fac sau sa nu fac un test PSA?

 

Cele mai multe tipuri de cancer de prostata cresc lent si pot sa nu necesite administrarea niciunui tip de tratament. Cu toate acestea, indiferent daca este o forma mai usoara sau mai agresiva, este bine ca boala sa fie depistata din timp, cand tratamentul este mult mai eficient.
 
Screeningul cancerului de prostata poate ajuta la identificarea precoce, iar o determinare a antigenului specific prostatic (PSA), combinata cu un examen clinic al prostatei prin tuseu rectal te ajuta sa te asiguri ca nu vei dezvolta cancer de prostata. Realizarea unui test PSA este indicata anual, incepand cu varsta de 50 de ani.
 
Testul PSA poate avea rezultate fals pozitive sau fals negative. Acest lucru insemna ca barbatii care nu au cancer ar putea avea rezultate anormale si pot fi supusi fara sa fie necesar unor investigatii suplimentare sau poate insemna ca testul nu depisteaza cancerul la barbatii care ar putea avea nevoie de tratament. 
 
Singura modalitate eficienta de confirmare sau infirmare a rezultatelor anormale ale testului PSA este biopsia - o interventie chirurgicala minora prin care se taie o bucata din prostata pentru a fi analizata la microscop.

 

Alege pachetul de screening pentru cancerul de prostata. Urmeaza intocmai pasii de mai jos

Pasul 1: Test PSA
Programeaza-te pentru testul PSA
Pasul 2: Consult Urologie
Mergi cu rezultatele testului PSA la medicul urolog pentru interpretare si pentru stabilirea pasilor urmatori

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate