Program de operații pro bono

Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA pune bazele unui program de operații pro bono în cadrul Spitalului Euroclinic si al Spitalului Baneasa. Selecția cazurilor va fi realizată de către echipa medicală aferentă fiecărei specialități ţinându-se cont în special de complexitatea, prognosticul şi severitatea cazului respectiv.

 Programul de operații pro bono se va derula sub umbrela Clubului Regal al Medicilor. Toți medicii membri ai Clubului Regal al Medicilor sunt sprjiniți direct și indirect în activitățile lor profesionale, misiunea principală a Clubului fiind aceea de a susține și recompensa evoluția membrilor săi într-un mediu dedicat pasiunii pentru medicină. Programul de operații pro bono este primul proiect lansat în această direcție.

Pacienții vor putea aplica pentru a fi selectaţi în programul de operaţii pro bono prin formularul de mai jos.

Formular înscriere pentru operaţii pro bono

Fisierele trebuie sa contina mai putin de 5 MB.
Tipuri de fișiere permise: gif jpg jpeg png.
Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

24 aprilie 2013: În cadrul Spitalului Euroclinic a fost realizată o intervenție de microneurochirurgie la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri. Pacientul, un tânăr în vârstă de 36 de ani, și-ar fi putut pierde complet vederea dacă nu ar fi fost operat din nou. Intervenția a durat 7 ore și a fost efectuată  pro bono de către o echipă interdisciplinară (ATI, Neurochirurgie) condusă de Dr. Sergiu Stoica, având la dispoziție aparatură de ultimă generație.

Considerăm că am demonstrat încă o dată că putem face, în România, neurochirurgie de înaltă performanță, că suntem capabili să efectuăm, chiar și în mediul privat, acte medicale complexe care se ridică la înălțimea rezultatelor medicale din alte țări. Este important ca românii să știe că au opțiuni medicale viabile în România, la costuri mult mai reduse” – a declarat Fady Chreih, director Executiv Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA.

Află mai multe

La două luni de la intervenția  pe creier care i-a salvat vederea, Cornel a trecut cu bine și peste operația prin care i s-a excizat și restul tumorii. Intervenția a durat 3 ore și a fost efectuată  pro bono de aceeași echipă interdisciplinară (ATI, Neurochirurgie, ORL) condusă de Dr. Sergiu Stoica, având la dispoziție aparatură de ultimă generație.

Află mai multe

In Spitalul Euroclinic, a fost realizata o artroplastie totala de genunchi la o pacienta diagnosticata cu osteoartrita de genunchi, in stadiu avansat. In varsta de 74 de ani, pacienta risca sa nu mai poata merge daca nu ar fi fost operata in timp util. In momentul cand a ajuns la Dr. Vlad Predescu, pacienta astepta deja de peste 1 an proteza, iar starea sa era vizibil alterata. Interventia a durat 3 ore Si a fost efectuata pro bono de catre o echipa condusa de Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu, avand la dispozitie aparatura de ultima generatie. Costurile interventiei au fost suportate de spital, iar proteza a fost decontata de CNAS.

Află mai multe

Elena avea dureri foarte mari de spate care iradiau pe piciorul drept si care nu mai erau ameliorate de medicamente. Ii era foarte greu sa stea in picioare, chiar si atunci cand facea lucruri obisnuite, cum ar fi spalatul pe dinti. “De 36 de ani o ingrijim pe fiica noastra ca pe un copil.” – ne-a povestit mama Elenei, care acum are 45 de ani. “Totul a inceput cand Elena avea 9 ani, cand dupa un traumatism cerebral s-a format un cheag de sange in venele creierului. Medicii ne-au spus ca a fost o minune ca a supravietuit, insa Elena a ramas cu sechele neurologice importante. Chiar si acum, dupa ani de recuperare, se deplaseaza greu, vorbeste cu dificultate si are vederea neclara. Iar de 4 ani sufera de dureri de spate, care au devenit din ce in ce mai greu suportabile. Am fost la mai multe spitale, insa din cauza starii ei de sanatate, medicii au refuzat s-o opereze.” Pe Dl. Dr. Mihai Adrian Cristescu, neurochirurg in Spitalul Euroclinic, l-au vazut intamplator la televizor si asa au aflat ca opereaza la nivelul coloanei folosind metode moderne, putin invazive. Atunci au inceput sa spere.

Află mai multe

„Desi speram sa nu fie nevoie sa intervenim prea des, ne bucuram sa ne alaturam proiectului de la CSM Bucuresti. Prin tratamentul si programul de recuperare oferit acestor sportivi suntem pregatiti sa facilitam intoarcerea rapida a acestora pe teren. Diagnosticul, tratamentul si recuperarea sportivilor de performanta vor fi prioritatea noastra si a echipei pe care o construim alaturi de sportivii, antrenorii si managerii clubului”, a spus Dr. Vlad Predescu, fost baschetbalist. ”Aceasta colaborare, pe care o consideram la cel mai inalt nivel, va fi un semn pentru toata lumea sportului ca proiectul nostru este unul valoros, iar grija noastra se indreapta spre asigurarea unor conditii cat mai bune pentru atletii clubului”, a declarat Mihaela Marasescu, coordonatoarea sectiei de atletism.

Afla mai multe

La scurt timp dupa ce a incetat s-o mai alapteze pe fiica ei, Ramona, in varsta de 36 de ani si mama a doi copii, a simtit un nodul la unul din sani. Cand a venit verdictul ca este cancer, socul a fost extrem de mare. De ce eu? De ce mi se intampla mie toate astea? Incetul cu incetul, am inteles ca nu mi-am terminat rostul pe pamant. Aveam nevoie sa stiu care sunt pasii urmatori, sa stiu incotro s-o iau. Trebuia sa aflu care este cel mai bun medic chirurg in cancerul de san si l-am gasit!

Prof. Dr. Alexandru Blidaru a efectuat pana in prezent mii de interventii chirurgicale oncologice si este medic primar chirurg, specializat in chirurgie si ginecologie oncologica si chirurgie estetica si reconstructiva. Citeste toata povestea Ramonei aici.