Interventii si proceduri terapeutice

Interventii microchirurgicale

Implica folosirea unui microscop operator. Medicii folosesc aceasta tehnica pentru a opera structuri delicate, cum sunt trompele uterine sau pentru a indeparta aderentele de la nivelul uterului, trompelor si ovarelor.

Interventii ginecologice deschise
Proceduri si interventii la nivelul sanului
Proceduri chirurgicale in cazul complicatiilor sarcinii
  • Mica cezariana (sarcina oprita in evolutie 22 sapt)
  • Cura chirurgicala a sarcinei extrauterine
     
Chirurgia aderentelor pelvine
Chirurgia chisturilor ovariene
Chirurgia fibroamelor uterine
Chirurgia anomaliilor structurale congenitale
Chirurgia anomaliilor uterine dobandite
Histerectomia

Este operatia de extirpare a uterului transformat tumoral de catre nodulii fibromatosi. 
Este singura solutie de tratament permanent al fibroamelor uterine. Se extirpa uterul, nu si ovarele. Histerectomia este luata in considerare atunci cand simptomele, precum durerea si sangerarea, sunt suficient de severe pentru a interfera cu activitatile zilnice, iar celalalte tratamente nu au avut un efect. Interventia se practica doar la femeile care nu mai doresc sa ramana insarcinate. 
 

Chirurgie pelvica reconstructiva

Operatiile pentru prolaps genital pot fi efectuate atat la femeia tanara, cat si in cazul femeilor in varsta. Optiunile chirurgicale difera in functie de natura prolapsului, de coexistenta incontinentei urinare sau a afectarii tranzitului digestiv si de obiectivele femeii privind rezultatul tratamentului. Scopul tratamentului este de a controla manifestarile clinice si de a preveni complicatiile. In cadrul Centrului de Excelenta in Ginecologie Minim Invaziva poti beneficia de ingrijiri de exceptie pentru prolapsul uterin.

Chirurgie ginecologica oncologica

Cancerele genitale in stadii incipiente pot fi tratate cu ajutorul metodelor chirurgicale minim invazive. Pacientele pot beneficia de ingrijire multidisciplinara in cadrul: Centrului de Excelenta in Ginecologie Minim Invaziva din Spitalul Euroclinic, dar si in cadrul departamentelor de ginecologie din Spitalul Premiere Timisoara si Spitalul Brasov.

Tehnici de reproducere umana asistata

Daca tratamentele de prima linie pentru infertilitate nu functioneaza sau nu sunt suficiente, atunci se poate recurge la tehnici de reproducere umana asistata, cum sunt:

  • inseminarea intrauterina (IUI)
  • fertilizarea in vitro (FIV) 
  • injectarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor (ICSI)