Centru de Excelenta in Ginecologie minim invaziva

Ingrijire exceptionala in ginecologia minim invaziva
Chirurg de excelenta in chirurgia minim invaziva

Prof. Univ. Dr. Petre Bratila, Medic primar obstetrica-ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale

Prof. Univ. Dr. Petre Bratila

Ponier in tratamentul conservator in cancerul de col uterin
64 de paciente operate astfel, din 1200 in toata lumea
Sansa pentru 13 copii de a se naste, ultimul in decembrie 2018

Efectuam minim-invaziv tehnici de reconstructie pelvi-perineala

Medici cu experienta ampla in uroginecologia minim-invaziva

Operam minim-invaziv laparoscopic 3D toate cancerele genitale

toate cancerele genitale in stadii incipiente. In Romania exista foarte putine spitale in care se opereaza astfel

Am introdus tratamentul minim-invaziv laparoscopic 3D in toate formele de cancer genital feminin, cu avantaje importante pentru pacienta

Medicii ginecologi din cadrul centrului opereaza laparoscopic toate formele de cancer genital feminin in stadii incipiente: cancer de col uterin, cancer de endometru, cancer ovarian si cancer de trompe uterine., Aceasta inseamna avantaje foarte mari pentru pacienta. “Operatiile pentru cancer genital sunt operatii de mare amploare, care solicita organismul foarte mult, atata timp cat sunt realizate pe cale deschisa, cu taieturi imense. Aceleasi operatii consumptive si cu risc postoperatoriu in chirurgia clasica, in chirurgia laparoscopica, pacienta le suporta foarte usor – in doua zile poate pleca acasa. Dupa o operatie clasica, se externeaza dupa 7 zile. Salile de operatie din Spitalul Euroclinic sunt doate cu tehnologie moderna, ceea ce ne permite sa facem laparoscopie tridimensionala – in Romania exista numai un centru sau doua in care se face asta.” – a subliniat Prof. Univ. Dr. Petre Bratila.

Prof. Univ. Dr. Petre Bratila este medicul care a adus chirurgia conservativa a cancerului de col uterin in Romania

Este printre putinii chirurgi din lume specializati in efectuarea de tehnici de tratament pentru cancerul de col uterin cu conservarea potentialului reproductiv si hormonal al femeii. Din cele 1200 de cazuri pe glob, Prof. Univ. Dr. Petre Bratila a operat 64 de femei care si-ar fi dorit copii, dar care au fost diagnosticate cu cancer cervical. S-au nascut 13 copii, ultimul in decembrie 2018. "Am invatat direct de la sursa, de la profesorul Daniel Dargent de la Lyon pe care, inca din anul 2002, l-am invitat in tara pentru a face demonstratii practice in ceea ce priveste chirurgia conservativa a cancerului de col, domeniu in care detinea prioritatea pe plan mondial. Ceea ce este deosebit de important este ca astfel de operatii se realizeaza prin tehnici minim invazive - chirugie laparoscopica si chirurgie vaginala, ceea ce permite o agresiune minima cu recuperarea si integrarea sociala rapida. In prezent, oriunde in Romania o pacienta cu cancer de col uterin, chiar in stadii incipiente, este supusa la operatii radicale care nu mai dau nicio sansa pentru feritilitatea ulterioara.” – a mentionat Prof. Univ. Dr. Petre Bratila.

Avem experienta importanta in efectuarea tehnicilor de reconstructie pelvi-perineala prin abord minimal invaziv

Pentru Efremia Andra, o fetita care a venit pe lume tipand tare si mama ei Diana, Prof. Univ. Dr. Petre Bratila a fost singurul medic din Romania care le-a dat o sansa uriasa la viata. Alternativa oferita de alti medici ginecologi ar fi fost ca Diana sa faca avort in saptamana 13 de sarcina cand a fost diagnosticata cu cancer de col uterin. Insa Diana nu a vrut sa renunte la copil. Dorinta ei cea mai mare era sa fie bine. Si ea, si copilul. “Diana este prima femeie insarcinata din Romania care a nascut dupa operatia pentru cancer, tocmai pentru ca am reusit sa efectuam in timpul sarcinii o interventie complexa prin care tumora a fost eliminata, fara sa fie lezat fatul. Diana este al doilea astfel de caz in lume, alaturi de o pacienta din Japonia.” – ne-a spus Prof. Dr. Petre Bratila, la scurt timp dupa ce fetita s-a nascut. Efremia Andra s-a nascut in saptamana 36 de sarcina, avand 2550 grame si 51 centimetri si a luat „nota” 10!
Fetita nascuta dupa operatie de cancer de col uterin
Am efectuat la o tanara de 29 ani prima operatie din Romania total laparoscopica 3D de tratament conservator al cancerului de col uterin Frecvent, tratamentul recomandat unei femei cu cancer de col uterin, chiar si in stadiile incipiente, este histerectomia, operatia de indepartare a uterului, o optiune care i-ar oferi acesteia cea mai buna sansa de tratament al cancerului, insa care ar insemna pierderea oricarei posibilitati de a mai avea vreodata vreo sarcina. Insa in Centrul de Excelenta in Ginecologie Minim-Invaziva cu expertiza in oncoginecologie, aceste femei au o alternativa. Interventia chirurgicala de tratament conservator denumita operatia de trachelectomie radicala este efectuata in cazuri atent selectionate, in stadiile incipiente, in care cancerul este localizat strict la nivelul colului uterin. Asigura un tratament sigur al cancerului, insa permite pastrarea uterului femeii, aspect foarte important pentru pacientele tinere care isi doresc copii in viitor si care astfel pot sa duca la bun sfarsit o sarcina, chiar daca au fost tratate de cancer.
Operatii laparoscopice
In Centrul de Excelenta in Ginecologia Minim-Invaziva din Spitalul Euroclinic, tratamentul prolapsului genital, al incontinentei urinare, fistulelor uro-genitale, etc. este efectuat doar prin tehnici de reconstructie transvaginale. Incepand cu anul 1999, Romania a intrat in randul lumii: Prof. Univ. Dr. Petre Bratila fondeaza uroginecologia, o specialitate de granita care se ocupa cu problemele legate de incontinenta de urina, de fecale, de prolapsul utero-vaginal. Prof. Dr. Bratila este unul dintre cei sase profesori chirurgi cooptati in Grupul de
la Aachen, un “corp de elita” european pentru solutionarea cu maxim deeficienta si cu minim de invazivitate a acestei probleme de anvergura sociala – incontinenta urinara la femeie. Medicii nostri folosesc acum procedeul TVT (transvaginal tape) care a revolutionat – de fapt, a anulat toate celelalte peste 200 de proceduri. Acesta cecteaza defectul anatomic oferind un suport uretrei pentru ca aceasta sa functioneze normal. TVP este cel mai eficient procedeu, cu sanse de reusita intre 90 – 95%.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.