Operatii laparoscopice

Operatiile laparoscopice reprezinta tendinta actuala de abordare a afectiunilor ginecologice

Interventia laparoscopica este indicata intr-un numar din ce in ce mai mare de boli ale aparatului genital feminin, avand ca principal avantaj o recuperare foarte rapida. Practic, in majoritatea cazurilor spitalizarea este de doar de 1-2 zile, iar recuperearea completa cu reluarea activitatilor zilnice este de 1-3 saptamani. In comparatie cu operatiile clasice, tratamentul administrat postoperator este minim.

In Spitalul Euroclinic, operatiile ginecologice sunt efectuate video-asistat laparoscopic 3D
“Laparoscopia 3D rezolva limitarea majora a laparoscopiei conventionale - lipsa vederii in profunzime. Acum avem tehnologia care poate sa schimbe asta. Prin adaugarea celei de-a treia dimensiuni, laparoscopia 3D ii permite chirurgului sa experimenteze o imagine a campului operator de aproape, reala. Stii exact unde te afli, asa cum se intampla in chirurgia deschisa. Avand aceasta senzatie de profunzime, poti manevra instrumentele chirurgicale mai precis si poti fi mai sigur in gesturile pe care le faci, fiind in mod special utila in operatii complexe, ca de exemplu histerectomiile radicale, chirurgia oncoginecologica si chirurgia reconstructiva pelvica.” – a precizat Prof. Univ. Dr. Petre Bratila.
Laparoscopie Bratila
Laparoscopia exploratorie Permite inspectarea cavitatii abdominale si diagnosticarea unor afectiuni specifice cu ajutorul unor dispozitive optice introduse printr-o incizie mica efectuata imediat sub ombilic. Laparoscopie operatorie Permite efectuarea tratamentului chirurgical specific cu ajutorul unor instrumente introduse intraabdominal prin 3-4 incizii mici de cca. 0.5-1cm.
Laparoscopie
Cum se realizeaza interventia laparoscopica
Se foloseste un echipament endoscopic compus din telescop – un tub optic cu diametru mic (5-10 milimetri), conectat la o camera video si o sursa de lumina. Datorita dimensiunii mici, acesta poate fi manevrat in zone care ar fi dificil sau imposibil de explorat in chirurgia clasica. In plus, chirurgul poate vizualiza o imagine marita a organelor pe un monitor special, ceea ce ii va permite sa vada structurile mult mai clar decat este posibil in operatia “deschisa”. Aceasta procedura necesita un instrumentar adecvat – pentru suturi si hemostaza - si o buna tehnica chirurgicala. Medicul ginecolog trebuie sa aiba pregatire speciala si experienta in astfel de tehnici operatorii.
Afectiuni tratate
Gama afectiunilor care se preteaza la interventii laparoscopice este foarte vasta si a fost extinsa pe masura ce tehnicile chirurgicale au fost perfectionate si din ce in ce mai multi ginecologi au inceput sa practice acest gen de operatii. Laparoscopia este indicata in cazul tuturor tumorilor benigne - chisturi ovariene, fibroame uterine si afectiunilor trompelor uterine. Metoda este folosita in diagnosticarea si tratarea afectiunilor responsabile de aparitia infertilitatii, in tratarea unor afectiuni uroginecologice, precum si in oncologia ginecologica. Efectuarea acestor operatii presupune o evaluare corecta a cazurilor care se preteaza la acest gen de interventie, un personal medical calificat si antrenat precum si aparatura necesara pentru efectuarea operatiilor laparoscopice.

Gama de interventii ginecologice minim-invazive laparoscopice 3D efectuate

1

Tratamentul conservator in totalitate laparoscopic 3D al cancerului de col uterin in stadii incipiente

2

Tratamentul laparoscopic 3D al altor cancere genitale in stadii incipiente – cancer de endometru, ovarian si de trompa uterina

3

Indepartarea ganglionilor pelvici in cadrul cancerelor genitale (limfadenectomie pelvica laparoscopica)

4

Indepartarea trompelor uterine si /sau a ovarelor

5

Indepartarea chisturilor ovariene

6

Indepartarea uterului (histerectomie laparoscopica)

7

Indepartarea fibromului uterin (miomectomie laparoscopica)

8

Indepartarea aderentelor pelvine

9

Tratamentul conservator al endometriozei

10

Toate tehnicile de reconstructie pelvi-perineala

11

Colposacropexia sacrala asistata laparoscopica pentru prolapsul genital

12

Tratamentul sarcinii extrauterine

13

Sterilizare tubara laparoscopica

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.