Despre obstetrica

Medicii obstetricieni sunt specializati in urmarirea medicala a sarcinii, urmarirea travaliului si nasterii astfel incat sa se previna sau sa se intervina la timp pentru corectarea problemelor care pot sa apara pe parcursul cresterii fatului in uter, la nastere si dupa momentul nasterii.

 

Alegerea medicului obstetrician potrivit este foarte importanta

Increderea si relatia de comunicare dintre mamica si medic ajuta la prevenirea problemelor de sanatate ale mamei si copilului, depistarea precoce a factorilor care predispun la diferite afectiuni si individualizarea tratamentului pentru a se obtine cele mai bune rezultate.

Sanatatea preconceptionala

Sanatatea preconceptionala se refera la sanatatea femeii pe parcursul anilor in care poate sa ramana insarcinata. Fie ca planifici sa ai un copil, fie ca planifici sa ai un copil mai tarziu, sa ramai sanatoasa este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a avea un copil sanatos.

Pregatirea pentru sarcina si testele genetice

Genetica medicala a cunoscut o dezvoltare importanta, iar obstetricienii alaturi de alte specialitati beneficiaza de posibilitatea de a utiliza teste genetice in practica medicala pentru a pune diagnostic prenatal si postnatal si pentru a testa si evidentia persoanele purtatoare de mutatii genetice care se pot transmite la copil.