Examene si investigatii ginecologice

Ingrijire ginecologica de rutina

Toate femeile ar trebui sa mearga o data pe an la medicul ginecolog pentru un consult ginecologic de rutina. Acesta cuprinde un examen fizic complet, adica examinarea organelor genitale interne si externe, a vaginului si a colului uterin. De asemenea, medicul ginecolog poate face si o examinare a sanilor.

Investigatii realizate in cabinetul ginecologic

 

Esentiale pentru sanatatea femeii

Screening pentru cancer de san

De-a lungul vietii, una din opt femei va face cancer de san. Mamografia este investigatia utilizata ca examen de screening pentru a depista in stadiu precoce cancerul de san.

Screening pentru cancer de col uterin

Este singurul cancer ginecologic care poate fi prevenit. Exista doua teste screening care prin utilizare regulata pot depista modificarile precanceroase, care, odata tratate previn aparitia cancerului: testul Papanicolau si testul HPV (genotipare)

Investigatii pentru evaluarea endometriozei

Endometrioza consta in prezenta de tesut endometrial in afara uterului si reprezinta o cauza importanta de infertilitate feminina. Medicul ginecolog poate stabili diagnosticul cu ajutorul mai multor investigatii.

Investigatii pentru a diagnostica chisturile ovariene
Investigatii pentru evaluarea infertilitatii feminine

Medicii specialisti pot recomanda multiple investigatii pentru a diagnostica si evalua infertilitatea feminina – de la teste de sange, teste pentru depistarea infectiilor uterine, dozarea nivelului progesteronului si pana la teste specifice pentru verificarea permeabilitatii trompelor uterine.