Interventii microchirurgicale

Reanastomoza tubara microchirurgicala 
Este efectuata pentru a reconecta capetele libere ale trompelor uterine dupa procedura de legare a trompelor. Consta in desfacerea ligaturii trompelor (facute inainte), excizia portiunii afectate si unirea celor doua parti sanatoase ale trompei uterine.

Miomectomia 
In cazul miomectomiei, exista mai multe tehnici care pot fi folosite, in functie de localizarea si marimea nodulilor fibromatosi, precum si de preferinta femeii. Uneori este imposibil sa se indeparteze toate fibroamele si noi noduli pot sa apara dupa interventie. 

Chistectomie ovariana 
Consta in indepartarea chistelor de la nivelul ovarelor

Salpingectomie 
Consta in indepartarea unei portiuni a trompelor uterine cand la nivelul acesteia s-a produs blocarea cu lichid seros sau clar – hydrosalpinx.

Salpingostomie 
Procedura prin care se creeaza o noua deschidere la nivelul partii distale a trompei uterine din apropierea ovarului care a fost blocata de acumularea de lichid. Se practica o stoma – o deschidere – in trompa distala uterina cu ajutorul foarfecelor, electrocauterului sau laserului.

Fimbrioplastia 
Procedura de reconstructie a fimbriilor – franjuri mobile care prind ovulul eliberat de ovar. Este indicata la pacientele cu fibroza fimbriala. Scopul interventiei este sa indeparteze aderentele sau tesuturile care impiedica fimbriile sa functioneze normal. Se excizeaza tesutul fibros care acopera capatul terminal al trompei uterine si fimbria aglutinata este eliberata.