Eşti aici

Osteodensitometrie

Determinarea densitatii minerale osoase prin metoda DXA (dual x-ray absorbtiometry) este metoda de referinta atat pentru diagnosticarea, cat si pentru monitorizarea tratamentului osteoporozei. Osteoporoza este astazi o problema de sanatate publica, fiind considerata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii in primele zece cele mai serioase boli cu raspandire larga.

Osteodensitometria este o metoda radiologica de evaluare a densitatii osoase la nivelul intregului sistem osos sau in zonele cele mai predispuse fracturilor osteoporotice – col femural, coloana vertebrala si antebrat. Cu o expunere minima de radiatii, examinarea dureaza 5-7 minute si permite atat calculul riscului de demineralizare osoasa in timp, cat si evaluarea raspunsului la tratament.

3
centre DXA
9
investigatii
50
echipa medicala formata din teste 50 de medici

Medici

Medic specialist RADIOLOGIE - IMAGISTICA MEDICALA
Medic specialist RADIOLOGIE - IMAGISTICA MEDICALA

Pregatire investigatii Osteodensitometrie

Testele de determinare a densitatii osoase se realizeaza usor, rapid si fara durere. Practic, nu este nevoie de nicio pregatire in prealabil.
Este recomandat sa anunti medicul daca recent ai fost supus unui examen computer tomograf cu substanta de contrast sau un test de medicina nucleara