Evaluare completa ecografica a ficatului

Echipa medicala dispune de ecografe moderne si performante, cu ajutorul carora sunt efectuate toate investigatiile ecografice necesare unei evaluarii complete a bolii hepatice.

Ecografie standard hepatica
Elastografie hepatica
Fibroscan - studiul fibrozei hepatice
Ecografie cu substanta de contrast
Diagnosticul tumorilor hepatice
Ecografie Doppler a patului vascular portal
Diagnostic complicatii vasculare ciroza hepatica

Elastografie hepatica (Fibroscan)

Elastografia este o metoda noninvaziva ecografica de evaluare a elasticitatii tesuturilor. Apreciaza stadiul fibrozei hepatice la pacientii cu hepatita. Stabilirea stadiului bolii hepatice este importanta atat pentru initierea, cat si pentru monitorizarea eficientei tratamentului antiviral. Ecograful este dotat cu doua tehnici de elastografie: tehnica clasica si tehnica ARFI (Acoustic Radiation Force Impulse) - care se utilizeaza complementar, ceea ce creste increderea in aceasta metoda.
 

Ecografie hepatica cu substanta de contrast

Este un tip de ecografie moderna care ajuta la diagnosticul tumorilor hepatice. Permite studiul maselor tumorale din punct de vedere al vascularizatiei. Pana nu demult, aceste investigatii erau efectuate prin tomografie computerizata sau RMN. Comparativ cu acestea, ecografia cu contrast nu este iradianta, iar substanta de contrast nu reprezinta risc de alergie.  Ofera o precizie similara tomografiei computerizate si permite obtinerea rezultatului pe loc.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate