Eşti aici

Radioterapie

Radioterapia se utilizeaza in tratamentul cancerului de san dupa interventia chirurgicala, dar şi inainte de operatie, in cazuri selectionate. Uneori radioterapia poate fi folosita ca tratament exclusiv.

In cazul cancerului de san, scopul radioterapiei este acela de a distruge celulele maligne ramase in urma interventiei chirurgicale de la nivelul sanului (in cazul tratamentului conservator al cancerului mamar), de la nivelul peretelui toracic (dupa mastectomie) sau de la nivelul ganglionilor (din axila sau supraclaviculari).

Iradierea postoperatorie dupa mastectomie este indicata daca tumora a masurat peste 5 cm sau daca ganglionii axilari au fost invadati de tumora şi se efectueaza dupa 4 la 8 saptamani dupa interventia chirurgicala sau dupa terminarea tratamentului de chimioterapie adjuvanta (postoperatorie).

Indicatiile radioterapiei:

  • Ca tratament initial, pentru a distruge celulele canceroase
  • Inainte de operatie, pentru a micșora tumora
  • Dupa operatie, pentru ca medicul sa se asigure ca nu au mai ramas celule canceroase
  • Ca tratament concomitent cu chimioterapia
  • In cazurile avansate de cancer, cu intentie paliativa, pentru a alina durerile

Daca vei avea nevoie de radioterapie, te vom indruma catre centre specializate partenere.

Exista momente in care nu stii la cine sa apelezi

De aceea am creat Clinica Sanului, dedicata in intregime sanatatii mamare. Completeaza chestionarul alaturat sau apeleaza 0733.111.726 (tarif normal, apelabil  L-V 13.30-18.00) si vei beneficia de indrumarea si sprijinul unui consultant medical care te va ghida pas cu pas.

Pentru programari apeleaza Call Center 021.9268 

(tarif normal, apelabil L-V 7:30-21:00; S: 8:00-15:00)

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate