Mergi la conţinutul principal

Eşti aici

Tratament inovator cu laser pentru problemele pielii


Campusul Medical Regina Maria Iasi vine in intampinarea problemelor dermatologice cu echipamentul inovator YouLaser MT, primul laser de pe piata ce combina doua modalitati: ablativ CO2 si non-ablativ GaAs. Acestea pot fi folosite separat sau simultan, rezultand mai multe avantaje: posibilitatea de a alege tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare persoana, tratament eficient cu mai putina durere si timp mai scurt de recuperare in comparatie cu utilizarea echipamentelor clasice bazate doar pe CO2.

Cum functioneaza?

  • In cazul modului fractionat se formeaza micro-coloane de vaporizare si coagulare a epidermului si dermului pe un anumit procent din suprafata tratata. Pielea neafectata din jurul micro-coloanelor favorizeaza cicatrizarea mai rapida. Incepand cu saptamanile 3-4 dupa tratament si continuand cu urmatoarele luni are lor remodelarea cutanata, cu formare de neo-colagen si imbunatatirea arhitecturii acestuia, efect tradus prin estomparea ridurilor, cicatricilor si ameliorarea tonusului pielii.
  • In cazul modului chirurgical (ablativ) are loc vaporizarea intregii suprafete a leziunii.

Pentru ce utilizam YouLaser MT?

Laser fractionat (resurfacing):

  • Rejuvenare (riduri, laxitate, pete) faciala, a zonei gatului, a mainilor
  • Reducerea cicatricilor post-acnee/arsuri/chirurgicale/ cheloide (tumori benigne)
  • Tratament vergeturi
  • Tratament pori dilatati
  • Alte probleme dermatologice

Chirurgie laser:

  • Ablatie papiloame, veruci, cheratoze etc.
  • Alte probleme dermatologice

In ce consta procedura?

Aparatul YouLaser MT ofera posibilitatea efectuarii de nenumarate combinatii de parametri; astfel, putem alege cel mai potrivit tratament pentru fiecare zona.

Aplicarea tratamentului se face dupa pregatirea prealabila a pielii. La procedurile cu laser fractionat, folosim crema anestezica, gradul de durere declarat de pacienti fiind in medie 2 pe o scara de la 0 la 5. In chirurgia laser se poate efectua anestezie locala prin injectare cu ac.

Recuperare

Recuperarea in cazul laserului fractionat dureaza in general 2-10 zile, eritemul (roseata) disparand dupa 1-3 zile, iar micile cruste dupa 4-10 zile, variatia de timp fiind in functie de intensitatea parametrilor utilizati. De cele mai multe ori, se poate folosi machiaj din a doua sau a treia zi de la interventie.

Dupa o procedura de chirurgie laser (ablatie), cicatrizarea dureaza intre 5-14 zile, in functie de dimensiunea si localizarea leziunii.

Rezultate

In zilele de dupa tratamentul cu laser fractionat pielea devine mai neteda si catifelata, iar in saptamanile si lunile care urmeaza se observa cresterea fermitatii pielii, reducerea ridurilor si a cicatricilor.

Cate sesiuni de tratament sunt necesare?

Numarul de sesiuni de laser fractionat necesare depinde de intensitatea parametrilor utilizati, iar aceasta variaza in functie de problema tratata, tipul de piele si disponibilitatea pacientului de a intrerupe activitatile cotidiene pentru recuperare. Majoritatea pacientilor opteaza pentru un nivel mediu de intensitate, cu recuperare rapida care permite reluarea activitatilor cotidiene in 2-3 zile. Astfel, sunt necesare 2-5 sesiuni la intervale de 1-2 luni.

In cazul chirurgiei laser, de obicei, este suficienta o singura sesiune pentru leziunea tratata.