Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Țopăitorul de Gresie (Tzupus Tzupum)

Țopăitorul de Gresie (Tzupus Tzupum)

Invidiat de către marii MVP ai ligilor de baschet din întreaga lume, inspirație pentru coregrafi de numere de circ și obiect de studiu pentru companiile care manufacturează trambuline, Țopăitorul de Gresie este un specimen cu o detentă și un simț al echilibrului impresionante.

Crescând cu Gresia lui Damocles deasupra capului, cea mai reală și palpabilă – rece la atingere – problemă a sa este temperatura periculos de scăzută a pardoselii din bucătărie, baie sau hol, un garant al declanșării răcelilor, migrenelor, durerilor pelvine, de coloană sau chiar de splină. Durerea de splină fiind, în mod contradictoriu, un efect secundar al efortului depus de acesta în timpul succesiunii de salturi pe care le face zilnic.

Cu toate că cercetările din domeniul siguranței consumatorului de piatră naturală și gresie – efectuate de specialiști din Nord – au dovedit caracterul inofensiv al acestor materiale, Tzopus Tzupum rămâne neclintit în crezul său și țopăitor în locurile în care oasele tarsiene și metatarsiene nu se simt confortabil cu nivelul de temperatură.

Țopăitorul de Gresie nu este un personaj problematic, mai puțin în cazurile în care se află în vizită, iar gazda insistă ca musafirii să se descalțe. Și este, de asemenea, unul dintre cele mai fit și mai în formă specimene, cu rezistență mare la efort, toate rezultate ale regimului de exerciții cardio de sărit în gol și în van, excelente catalizatoare de ardere a grăsimilor.