Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Strategul de Destrăbălare (Viciosus Științificus)

Strategul de Destrăbălare (Viciosus Științificus)

Un specimen extrem de interesant, Strategul de Destrăbălare se diferențiază de colegii de regn prin faptul că mecanismul său de ipohondrie este unul premeditat și calculat, nu impulsiv și incontrolabil. Pe Strategul de Destrăbălare nu îl vei surprinde niciodată într-un plin atac de panică, acesta nefiind obsedat de sănătate, avid de atenție medicală sau iubitor de medici.

Viciosus Științificus este un consumator de medicamente și un abonat fidel al clinicilor medicale pentru împlinirea unui singur scop, și anume continuarea stilului de viață nesănătos cu conștiința împăcată. De o inteligență și viclenie aparte, acest specimen solicită radiografii pulmonare pentru a se asigura că poate fuma cele două pachete de țigări zilnice. Face ecografie abdominală și analize de ficat pentru a-și putea prelungi serile în oraș, soldate cu zeci de sticle goale de vin și bere și rămășițele unor coaste de porc corect fezandate în sosuri diverse și corect prăjite în ulei. După cum îi zice și numele, pe acest specimen îl caracterizează gândirea strategică, precum și comportamentul calculat și apucăturile vicioase.

Strategul de Destrăbălare este greu de reperat în public însă, dacă acordați puțină atenție explorării acestei specii, veți obseva câteva detalii specifice: cu câteva zile înainte de controlul medical, acesta va etala un comportament exemplar, demn de pliantele ce promovează nutriția corectă. Va lua un mic dejun echilibrat, evitând gălbenușul ouălelor, țigara și cafeaua pe stomacul gol și va consuma o cantitate recomandată de legume și lactate. Va bea cel puțin doi litri de lichide pe zi și va dormi 8 ore pe noapte. În oraș, se va limita la a comanda o salată și un pahar de vin sec alb, șprițuit cu apă minerală. După câteva zile de astfel de trai organizat, se va da de trei ori peste cap și, cuprins de o bucurie și o liniște sufletească ce-i vor lumina ochii, se va arunca asupra primei petreceri în club cu aplombul unui olimpic la săritura cu prăjina.