Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Patologie traumatica ortopedica

Traumatismul este definit ca ranirea determinata de o cauza externa si poate uneori sa ameninte viata. In domeniul ortopediei, traumatismul sau traumatismul ortopedic inseamna ranirea severa a componentelor sistemului musculoscheletic (muschi, incheieturi, ligament, oase si tesut moale).

Aceste traumatisme sunt frecvent rezultatul unui accident sau a unei caderi si impun ingrijire medicala imediata. Nu toate traumatismele sunt amenintatoare de viata, insa pot modifica stilul de viata al persoanei. Prin urmare, ajutorul unui chirurg ortoped este crucial.

De ce este important medicul ortoped

Medicii ortopezi cu specializare in traumatisme cunosc anatomia corpului uman, in timp ce alti specialist ortopezi se axeaza pe o zona specifica. Medicii ortopezi cu specializare in patologia traumatica s-au instruit in domeniul chirurgiei ortopedice cu focus specializat pe tratamentul fracturilor osoase si realinierea articulara, pentru a sustine recuperarea in siguranta si redarea functionalitatii zonelor afectate. Prin urmare, acestia trateaza frecvent pacienti cu fracturi osoase multiple si fracturi aparute langa o articulatie, precum cele de sold, genunchi sau umar. Pe langa acestea, mai sunt tratate fracturi cauzate de osteoporoza sau boala metabolica osoasa, dislocari, amputari sau probleme privind alinierea osoasa.

Tratamentul traumatismelor

Traumatismele precum fracturile se pot intampla oricui oricand. Tratamentul se axeaza pe reabilitarea functiei afectate cat mai curand si cat mai complet posibil. In timp ce unele fracturi se vindeca de la sine, altele au nevoie de interventie chirurgicala pentru rezultate optime. Medicii ortopezi specializati in patologia traumatismelor sunt cei care urmaresc pacientii in toate etapele de recuperare, astfel incat acestia sa isi reia cat se poate de repede activitatile cotidiene.

Echipa noastra de medici specialisti din cadrul Sectiei de Ortopedie a Spitalului Brasov trateaza cu succes patologia traumatica ortopedica, punand accent pe proceduri chirurgicale minim-invazive si metode moderne de tratament
•    Reinterventii de corectie (monturi/ calusuri vicioase/ pseudartroze/ patologii tumorale osoase)
•    Leziuni traumatice (muschi, tendoane, ligamente)
•    Interventii artroscopice: genunchi, glezna, umar
•    Protezare sold si genunchi
•    Revizie proteze
•    Patologie traumatica ale fracturilor membrelor

Surse:
www.oaidocs.com