Mezoterapia, cockteil-ul frumusetii

Articol de Dr. Izabel Bota Asistent Universitar Dermatovenerologie
Mezoterapia

Intr-o societate in care predomina interesul deosebit a esteticului si imaginea tenului perfect este proiectata pe fiecare perete, atentia este frecvent indreptata asupra pielii perfecte. In timpul verii, pielea se deshidrateaza mai usor si capata un aspect tern, cu pori pori dilatati, dar se si pateaza mai usor in urma expunerii indelungate la soare. Dar, nu trebuie sa intram in panica, fiindca avem la dispozitie un tratament de rehidratare si energizare a pielii, cu efecte rapide. Se numeste mezoterapie si este o metoda eficienta pentru imbunatatirea aspectului tenului.

Ce inseamna si care sunt efectele

Mezoterapia faciala, denumita si “cockteil-ul frumusetii”, este un tratament medical minim-invaziv realizata cu ace speciale prin care se injecteaza intradermic diferite substante hranitoare pentru piele. Aceste substante (acid hialuroic, vitamine, minerale si antioxidanti) vin cu un aport nutritiv necesar tegumentului, stimuleaza microcirculatia si producerea elastinei si a colagenului, necesare elasticiatatii si tineretii epidermei. Efectul procedurii este de hidratare, rejuvenare si energizare. In urma mezoterapiei, tenul are un aspect mai proaspat si mai luminos, deoarece actiunea este in profunzime, nu doar la suprafata, asa cum o fac cremele de fata.

Ce presupune procedura

Procedura este simpla, se poate realiza chiar si in pauza de masa. Dupa aplicarea anestezicului local sub forma de crema, se incepe injectarea amestecului mezoterapeutic. Zonele care pot fi tratate sunt: fata, gatul, decolteul, mainile, iar efectele sunt vizibile de la prima sedinta. Iar de la sedinta la sedinta, rezultatele sunt tot mai spectaculoase. Procedura necesita mai multe sesiuni la interval de aproximativ 2 saptamani. Tratamentul poate fi benefic si asupra altor afectiuni precum: celulita, cearcanele, vergeturile, cicatricile postacneice si in alopecie. Mezoterapia este un tratament estetic foarte valoros, avand o abordare clinica vasta cu efecte care se mentin in timp.